İkinci el pazarları, modaya bütçe dostu bir alternatif sunuyor

Maaş artsa bile artan fahiş fiyatlar nedeniyle sadece karınlarını doyurmaya çalışan vatandaş, fiyatlara yetişememekten yakınıyor. Bu nedenle ikinci el pazarları çok revaçta.

ÖZEL HABER: SÜMER TAŞKIRAN

Ankara'da son yıllarda artık insanların markalardan ve büyük mağazalardan giyinmeyi azaltıp semt ve ikinci el pazarlarına yöneldiği bir dönemi yaşamaktayız. Maaş artsa bile artan fahiş fiyatlar nedeniyle sadece karınlarını doyurmaya çalışan vatandaş, fiyatlara yetişememekten yakınıyor. Bu nedenle ikinci el pazarları çok revaçta..

Ankara'da 15 yıldır ikinci el kıyafet ve eşya satan 57 yaşındaki Songül Ekşi, ilk olarak kendi mahallesinde bir dükkan açtı. Daha sonra AVM içerisindeki sosyete pazarında ve Ayrancı pazarında da satış yapmaya devam etti. Maddi imkansızlıklar nedeniyle bu işi yapmaya başladığını belirten Ekşi, "Bütçem az, maaşım yok, yetim maaşı alıyorum. Evim kira, şu an kızımla oturuyorum. Bu işi epeyce yaptıktan sonra şu an Umut Otopark ikinci el Pazarı'nda yapıyorum. Geçimimi bu şekilde kazanmaya çalışıyorum. İnsanlar artık buraları tercih ediyor. A'dan Z'ye her şey var, yeter ki yakıştırmasını bil.” şeklinde konuştu.

2.EL PAZARLAR DÜNYADA YILLARDIR VAR

İkinci el kıyafet ve eşyaların özenle seçilip temizlendikten sonra satıldığını belirten esnaf Songül Ekşi, "İnsanlar buraya geldiğinde temiz ikinci el kıyafetler ve objeler buluyorlar. Özellikle kıyafetleri özenle seçip yıkayıp, ütüleyerek satışa sunuyor, insanların ihtiyaçlarına cevap vermeye çalışıyorum. Böyle pazarlar dünyada yıllarca zaten vardı. Amerika ve İngiltere’de hâlâ var. Şimdi Türkiye'de de yaygın olmaya başladı.

Bu meslekte bir çok kadına öncü olduğunu, cesaret aşıladığını hatta bu vesileyle kadın arkadaşının da bir dükkan açtığını vurgulayan Songül Ekşi, “Gerek çalışan kadınlar olsun, gerekse ev kadınları olsun modaya uymak için mağazalardan taksitlerle alışveriş yaptılar. Dünya kadar borçlara girerek kendi bütçelerini ve aile bütçelerini sarstılar. Oysaki ikinci elde kendine yakıştırırsan her şeyi bulabilirsin ve güzelce temizler kullanırsın. Böylelikle çok pahalı almamış olursun. Burada sattığım kadar alışveriş de yapıyorum. Kendime, kızıma, sevdiklerime çok uygun fiyata şık ve güzel şeyler buluyorum” ifadelerini kullandı.

KREDİ KARTLARINA YÜKLENMEYİN

Songül Ekşi, “Ankaralılara tavsiyem sosyete pazarlarını daha çok ziyaret etsinler, ilgi göstersinler. Kredi kartlarını yüklenmesinler. Ödeyemeyecekleri borçlar yaparak hem bütçelerini hem psikolojilerini sarsmasınlar” diyerek Başkentlilere çağrıda bulundu.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Ankara Haberleri