ING Kadınlar Basketbol Süper Ligi'nde Ankara takımlarının performansı: Botaş'tan 130 sayı! OGM Orman üst üste yedinci kez galip

ING Kadınlar Basketbol Süper Ligi’nde 4 Ankara takımı mücadele ediyor. Uzun süredir Ankara’yı başarıyla temsil eden 4 takımın sonuçlarını her hafta sizler için derleyeceğiz.

DERLEYEN: YASİN ŞAHİN

ING Kadınlar Basketbol Süper Ligi’nde OGM Ormanspor, Nesibe Aydın, Çankaya Üniversitesi, BOTAŞ Başkent Ankara’yı temsil eden takımlar.

OGM ORMAN ÜST ÜSTE YEDİNCİ KEZ GALİP

Bu sezonun en başarılı Ankara temsilcisi OGM Ormanspor. ligde yükselen formunu sürdürüyor. Namağlup Fenerbahçe’yi takibine devam eden Ormanspor, Ankara’da Antalya Toroslar’ı 97-80 ile geçti. Damiris Dantas ve Sug Sutton’ın yıldızlaştığı maçta salondan ikinci yarıdaki üstün performansla galip ayrılan Ormanspor art arda 7. kez kazandı. Ormanspor 15 Şubat’ta Melikgazi Kayseri deplasmanında olacak.

NESİBE AYDIN FENERBAHÇE’YE İKİNCİ YARIDA BOYUN EĞDİ

Erman Okerman ile son dönemde daha derli toplu bir performans gösteren Nesibe Aydın, ligin tartışmasız lideri Fenerbahçe’ye konuk oldu. İstanbul’daki maça iyi başlayan Nesibe Aydın iki periyot sonunda 41-41 ile soyunma odasına girmişti. İkinci yarıda rakibine mağlup olan Nesibe Aydın’da Emma Cannon 25 sayı 9 ribaunt 5 asistle mücadele etti. İsabet sorunu yaşayan Jessica Thomas ise 6 sayı 4 ribaunt 8 asist ile oynadı. Nesibe Aydın iki maçlık mağlubiyetin ardından 15 Şubat’ta İzmit’i konuk edecek.

BOTAŞ’TAN TARİHİ FARK! 130 SAYI ATTI..

Botaş, ligin son sırasında yer alan Hatay Büyükşehir Belediyesi’ni farklı geçti. İlk periyottan üstünlüğünü hissettiren Başkent ekibi salondan 130-63 galip ayrıldı. 67 sayı farkla gelen galibiyet bu sezonun da en farklı galibiyeti oldu.

Taya Reimer 22 sayı 9 ribaunt 5 asist 2 blokla BOTAŞ’ta en skorer isim olurken Lindsay Allen 20 sayı 12 asist 9 ribauntla oynadı. Botaş üst üste ikinci galibiyetle dokuzuncu sıraya çıkarken bir sonraki maçında 15 Şubat’ta Emlak Konut’a konuk olacak.

ÇANKAYA ÜNİVERSİTESİ’NDEN KRİTİK GALİBİYET! 5 MAÇ SONRA KAZANDI

Çankaya Üniversitesi bu sezon kümede kalma mücadelesi veriyor. Geçen hafta Melikgazi Kayseri’ye yenilerek üst üste beşinci mağlubiyetini alan Çankaya kötü gidişi durdurdu. Evinde Emlak Konut’u 87-83 mağlup eden Ankara temsilcisi 13. sırada yer aldı. Çankaya Üniversitesi’nde Brooke MCCarty tam 31 sayı attı ve 8 de asist ile galibiyette başrol oynadı. Shatori Walker 26 sayı 4 ribaunt 5 asist 5 top çalma, Nathalie Fontaine 17 sayı 15 ribaunt ile mücadele etti.

Başkent temsilcisi bir sonraki maçında OGM Ormanspor ile 18 Şubat’ta karşılaşacak. Ankara derbisi zirve ve ligin dibi için oldukça kritik.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Ankara Haberleri