İnternet medyasında ‘dijital savaş’ başladı

anadolugazete.com.tr Genel Yayın Yönetmeni Orhan Kemal Erkılıç, Cadde TV’de katıldığı canlı yayında ‘yeni medya’nın internet haberciliği ile ilgili önemli değerlendirmelerde bulundu…

HABER: AYBALA ALMİNA MELEK

Genel Yayın Yönetmenimiz Orhan Kemal Erkılıç, Cadde TV’de Yekpa Ahmed’in sunduğu ‘Durumda Bugün’ programının konuğu oldu. Canlı yayında önemli açıklamalar yapan Orhan Kemal Erkılıç’ın konuşmasında öne çıkanlar şöyle:

*1 Nisan 2023’te ‘İnternet Medya Yasası’ kapsamında belirlenen yönetmelikle Basın İlan Kurumu (BİK) tarafından başlatılan resmi süreç 1 Ekim 2023’te son buldu. 6 ay boyunca belirlenen yönetmeliğe uygun olarak hareket eden internet haber portalları elde ettikleri resim ilan gelirleri ile hem yatırım yaptı hem de BİK Kriterleri’ni sağlamaya çalıştı.

*Basın İlan Kurumu Genel Müdürü Cavit Erkılınç’ın sürecin en başından beri kararlı duruşu büyük avantaj oldu. Çünkü Sayın Genel Müdür her zaman bir konunun altını çizdi; kriterler esnetilmeyecek! Bu şu demekti aslında; herkes üzerine düşenin en iyisin yapsın! Evet kriterler esnetilmedi ama 6 aylık bir ek süre tanındı. Bu 6 aylık sürede kriterleri sağlayanlar tekrar resmi ilan yayımlama hakkı elde edecek. İşte bu noktada bir dijital savaş başladığını söyleyebiliriz. Çünkü reklam pastasından payını artıran internet haber siteleri mevcut durumlarını geliştirmeye çalışacak. Pastanın dışında kalanlar için ise 6 aylık bu şans süresinde kriterleri sağlayıp reklam yayımlama hakkını kazanmak isteyecek. Bu yeni süreçte gördük ki hepimiz deneme, yanılma yöntemi ile bildiklerimizi ve öğrendiklerimizi uygulamaya gayret gösterdik. En önemlisi de kriterleri sağlamak ve Google ile iyi anlaşmak.

BASIN İLAN KURUMU TAKİPTE, GOOGLE İŞ BAŞINDA…

*Biz anadolugazete.com.tr olarak 1 Mart’ta çalışmalara başladık. Kolay olmayan sancılı ve zorlu bir süreçti. Bir yandan Basın İlan Kurumu kriterlerini sağlayacak doğru adımlar atmalıydık; bir yandan da Google ile arayı iyi tutmalıydık. Google yaptığınız en ufak hatada sizi cezalandırıyor. Basın İlan Kurumu ise kendi analitik sistemi ile internet haber portallarını takip ederek süreci en adil şekilde yönetti.

DOĞRU YATIRIM, GAYRETLİ VE AZİMLİ ÇALIŞMA SONUÇ VERDİ

*Büyük Anadolu Medya Grup; anadolugazate.com.tr için hem kadro yatırımı hem de mesleğin gereklilikleri anlamında ciddi bir vizyon ortaya koydu. 1 Mart ile 1 Nisan arasında kadromuz şekillendi, çalışma ortamımız hazırlandı, teknolojik yatırımlar yapıldı. 1 Nisan’dan önce ise sistemimizin startını vermiştik. Bu noktada Büyük Anadolu Medya Grup Yönetim Kurulu Başkanı Ali Çetin ile yönetimine teşekkür etmek gerekli. Çünkü ‘yeni medya’nın gerekliliklerini yerine getirmede hiç tereddüt etmediler. Bize olan inancı boşa çıkarmamak için ise çok çalıştık. Ekip arkadaşlarımın gayretli ve azimli çalışmaları bizi yukarıya taşıyan en önemli etkendi. Onların emeği olmasa anadolugazete.com.tr bugün bu noktaya ulaşamazdı.

*Bundan sonra bizim görevimiz daha ağır. Geldiğimiz noktanın mutlaka ilerisine gitmeliyiz. Eksiklerimizi tamamlayıp, en iyiyi yapmayı hedefliyoruz. Tarafsız ve objektif yayıncılık anlayışımızda ülkemizi savunmaya, ülkemiz için haberciliğin gerekliliklerini yapmaya gayret göstereceğiz.

ANKARA MEDYASI DESTEKLENMELİ

*Ankara 5 bin yıllık bir medeniyetin başkenti. Taşıdığı tarihi değerler, kültürel varlıklar, sanayisi ve ticareti ile dünyanın en özel başkentlerinden. Ankara Büyükşehir Belediyesi başta olmak üzere tüm yerel yönetimler kentin gelişimine katkı için yarışıyor. Ankara Sanayi Odası ile Ankara Ticaret Odası ise kentin üreterek kazanması ve daha büyük bir potansiyele ulaşması için çabalıyor. Ayrıca 60. Yılını kutlayan Ankara Sanayi Odası ile 100. Yıl gururu yaşayan Ankara Ticaret Odası’nın mutlaka kent medyasına sahip çıkması, destek olması gerekiyor. Ankara’nın direkt uçuş sorunundan havaalanı metrosuna; turizm hedeflerinden Ankara sporuna kadar her konuyu dert edinen bu iki büyük kurumun kent medyasına destek olması gerektiğini düşünüyorum.

ANKARA İLE İSTANBUL’U KIYASLAMAK DOĞRU DEĞİL

*Evet yaklaşan yerel seçim öncesi gerilimin artacağı ortada. Siyaset sahnesinde her gün yeni bir gelişme yaşanıyor. 4-5 günlük bir İstanbul seyahatinden döndüm. Yaptığım iş toplantılardaki sohbetlerde İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun işinin kolay olmadığını gördüm. Ankara’da da benzer bir durumun Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş için olabileceğini düşünenler var. CHP’nin kendi içinde yaşadığı sorunların mutlaka bir yansıması olacaktır ama ben Ankara ile İstanbul’u kıyaslamayı doğru bulmuyorum. Ankara’da Mansur Bey’in çok daha farklı bir havası olduğu ortada. Ankara’nın 25 ilçesinden ise özellikle Etimesgut ve Gölbaşı’nda belediye başkanlığı için talip olan çok sayıda isim var. Bakalım yarış nasıl sonuçlanacak.

*Biz 23 yıldır Ankara’yı her alanda savunduk; bundan sonra da savunmaya devam edeceğiz. Geleneksel gazetecilikten vazgeçip dijital medyaya üstelik bir de yönetici olarak transfer olmak kolay bir karar değildi. Bugüne kadar doğup, büyüdüğümüz kente karşı göstermiş olduğumuz sorumluluğu anadolugazete.com.tr ile artırarak devam ettireceğiz.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Ankara Haberleri