İş İnsanı Düger, Rabia ve Emine'ye umut oldu!

İş İnsanı ve Kırşehirliler Vakfı Başkan Yardımcısı Mustafa Düger, 1991'de Hacettepe Üniversitesinden mezun olduktan sonra 30 yıldır protez malzemeleri üretiyor. Yardımsever iş adamı aynı zamanda protez ihtiyacı olan bireylere destek oluyor.

ÖZEL HABER: SÜMER TAŞKIRAN

Kırşehirliler Vakfı Başkan Yardımcısı olarak da görev yapan Mustafa Düger, sosyal sorumluluk projelerine verdiği önemle dikkat çekiyor.

Geçtiğimiz aylarda katıldığı yarışma programında üstün performans gösterip soruları doğru yanıtlayan ve yaptığı duygusal konuşmasıyla Türkiye’nin kalbinde gündeminde yer alan Rabia Birsen isimli genç kızın estetik protez kol yaptırmak istediğini öğrenen Düger, yardım elini uzattı.

Yaşadığı o özel anı anadolugazete.com.tr muhabirine anlatan Kırşehirli İş İnsanı Mustafa Düger, “Rabia'nın hikayesini dinlediğimde çok etkilendim. Kendisi çok akıllı, bilinçli ve samimi bir kız. Protez ihtiyacı olduğunu söylediğinde, kazandığı parayla bunu yaptıracağını duyunca da hemen yardımcı olmak istedim" dedi.

RABİA'YI ŞAŞIRTAN DİYALOG

Rabia'ya ulaşma girişimlerini de anlatan Düger, o anları şöyle ifade etti: "Arkadaşım Erdem’den Rabia’ya ulaşması için rica ettim. Ankara Valiliği aracılığıyla kızımıza ulaştık. Kendisine ulaştığımız esnada çekim yapıyorlardı. Rabia böyle bir şeyin gerçekten yapılacağına inanamamış. 'Bu çok pahalı bir şey. Emin misiniz? gerçek mi?' demiş. Vali de 'Tabii ki yapacaklar. Ben o vesileyle sizi arıyorum.' demiş. 'Ankara’ya yarın geliyoruz geldiğimizde görüşelim.' demişler. Ankara’ya Valiliğe geldiler. Valilik hem bizi hem onları davet etti. İlk defa orada tanıştık, konuştuk, sohbet ettik. Rabia’yı o kadar çok sevdik ki bizim kızımız gibi oldu. Benim de 24 yaşında, Rabia ile aynı yaşta bir kızım var. Tabii bu da benim için çok etkileyici unsur oldu. Rabia, bir kızın babasıyla olan ilişkisi hakkında konuşuyordu. Tam o sahne beni çok duygulandırdı, çok etkilendim. Bu nedenle imkan çerçevesinde yardımcı olmaya karar verdim.”

Protezini yapmak için ölçülerini aldıklarını söyleyen Düger, “Bu protez yapımı 12 buçuk aylık bir zaman alacak. Kısa sürede yapılan bir protez değil. Süreç devam ediyor." diyerek protez yapım aşaması hakkında bilgi aktardı.

Rabia ile birlikte Ankara’ya gelen ve 6 Şubat depremine Kahramanmaraş’ta yakalanıp üzerine bina çökmesi sonucu kolunu kaybeden Emine’ye de protez kol yapma kararı alan İş İnsanı Mustafa Düger, Emine'nin de protez da ölçülerini aldıklarını açıkladı.

TÜRKİYE'DE GURUR KAYNAĞI OLDU

İki genç kızın yaşadığı zorlukları paylaşan Düger, onlara sadece maddi değil, manevi destek de sağladı. Ayrıca, 6 Şubat depreminde uzuv kaybına uğrayan Kırşehirlilere de destek amacıyla sokak billboardlarında yazılar bastıran Mustafa Düger, o dönemde uzuv kaybeden tüm Kırşehirlilere protez yardımında bulunmaya çalıştığını ve böyle bir yardım etme istediğinin Rabia’dan önce hayata geçirdiğini belirtti.

Kırşehirli İş İnsanı Düger'in bu örnek davranışı, tüm Türkiye’de yankı buldu ve özellikle sosyal medyada takdirle karşılandı. Mustafa Düger, çocuklara ve gençlere yönelik bu anlamlı yardımlarıyla Türkiye'de gurur kaynağı olmaya devam ediyor.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Ankara Haberleri