İşaret Dili Müze Sanat Sözlüğü Projesi tamamlandı!

Bongo Art Project ve Hadi İşaret sosyal girişimleri olarak Ankara Resim ve Heykel Müze Müdürlüğü ortaklığıyla 2022 yılında başlatılan Türkiye’nin ilk İşaret Dili Müze Sanat Sözlüğü Projesi tamamlandı.

Bongo Art Project ve Hadi İşaret sosyal girişimleri olarak Ankara Resim ve Heykel Müze Müdürlüğü ortaklığıyla 2022 yılında başlatılan Türkiye’nin ilk İşaret Dili Müze Sanat Sözlüğü Projesi'ni tamamlandı. İşitme engelli bireyler için erişilebilir hale getirilen Ankara Resim ve Heykel Müzesi’nde, bugün projenin tanıtım töreni gerçekleştirildi.

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakan Yardımcısı Yavuz Selim Kıran, ''Bu proje sadece burada kalmayacak. Dünyadaki ve ülkemizdeki çoğu müzeye ışık tutacaktır. Böylesine güzide bir ülkeye sahip olmanın gururunu yaşıyorum. Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan liderliğinde gerçekleştirdiğimiz projelerle bakanlığımız hükümet programlarında engelli vatandaşlarımız için attığımız adımlar bizi mutlu ediyor. Biz yaralı göçmen kuşlar için bile vakıflar kurmuş bir medeniyetiz. Evde bakım desteğinden, engelli atamaları, işitme cihazlarında verdiğimiz devlet desteklerinden tutun da yine sanatın birleştiriciliğine kadar...'' ifadelerini kullandı.


Ankara Resim ve Heykel Müzesi Müdürü Murat Yıldırım ise, "Kültürel ve sosyal anlamda gördüğümüz boşlukları tamamlamayı çalışıyoruz, bu da onlardan biri. Amacımız erişilebilir ve sürdürülebilir müzeler yapmak. Bunun erişilebilirliğinden ziyade sürdürülebilir olması çok daha önemli." dedi.

Hadi İşaret Sosyal Girişim Kurucusu Çiğdem Aslantaş ve Sibel Şengün ise, "Dil bariyerini aşabilmek adına ‘İşaret Dili Müze Sanat Sözlüğü’ projesini 6 ay süresince devam ettirdiklerini söyleyerek, 'Akademik bir çalışma çerçevesinde, 4 işaret dili editörü, 2 sağır sanatçı, 2 işaret dili tercümanı ve 2 sanat tarihi uzmanı ile öncelikli olarak sanat sözlüğünü tamamladık. Akabinde ise oluşturulan terimler yardımı ile 50 eserin işaret dili çevirilerini yaptık. Tüm süreç Avrupa Birliği Türkiye Delegasyonu Sivil Düşün Programı desteği ile tamamlanıyor'' açıklamasını yaptı.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Ankara Haberleri