İstanbul Fatih'teki korkunç olay Meclis'e taşınıyor

Dün İstanbul'un Fatih ilçesinde S.Ç isimli genç bir şahsın iki genç kadını canice katlettikten sonra intihar etmesi Türkiye’de gündemine bomba gibi düştü. İstanbul Fatih’teki bu kişinin, genç bir kadına vahşice saldırarak kafasını ve vücudunu parçaladıktan Fatih'teki bir sura çıkarak intihar etmesi İYİ Parti Ankara Milletvekili Kürşad Zorlu tarafından Meclis gündemine taşınıyor.

İYİ Parti Ankara Milletvekili Prof. Dr. Kürşad Zorlu İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya’nın ve Adalet Bakanı Yılmaz Tunç’un yanıtlaması istemiyle TBMM’ye soru önergesi verdiğini duyurdu.

İstanbul Fatih’te 4 Ekim tarihinde dehşet verici bir olay yaşandı. S. Ç isimli bir kişinin iki genç kadını canice katlettikten sonra intihar etmesi toplumda korku ve panik havası estirdi. İYİ Parti Milletvekili Prof. Zorlu ise sosyal medya hesabından bu olayın aydınlatılmasına ilişkin soru önergesi verdiğini açıkladı. Zorlu, X hesabından yaptığı paylaşımında, “İstanbul’un Fatih ilçesinde yaşanan vahşi cinayet, çok boyutlu düşünülmesi gereken büyük bir toplumsal problemi bir kez daha hatırlatmaktadır. Bu kapsamda İçişleri Bakanı Sayın Ali Yerlikaya ve Adalet Bakanı Sayın Yılmaz Tunç’a aşağıdaki soru önergesini verdim.” açıklamasında bulundu.

Vekil Prof. Dr. Zorlu verdiği soru önergesinde Bakanlar tarafından şu soruların cevaplandırılmasını talep etti:

  1. Fatih’teki katliamı gerçekleştiren şahsın daha önce karıştığı bir olay ya da aldığı bir ceza bulunmakta mıdır?
  2. Olay öncesinde güvenlik birimlerine intikal eden herhangi bir şikâyet veya tespite rastlanmış mıdır?
  3. Olayın ardından nasıl bir adli süreç yürütülmektedir?
  4. Ülkemizde uyuşturucu bağımlısı sayısı ve yaş gruplarına dağılımı nedir?
  5. Son 5 yılda uyuşturucu suçundan kaç kişi hakkında dava açılmış, kaç kişi ceza almış ve kaç kişi hüküm giymiştir?
  6. Uyuşturucudan ceza alan kişilerin suçu tekrarlama oranları nedir?
  7. Asayiş ve huzuru baltalayan bu olayların yaşanmaması için nasıl tedbirler alınmakta ve hangi mevzuat değişikliği planlanmaktadır?

Vekil Zorlu, paylaşımında ayrıca şu ifadelere yer verdi: “4 Ekim 2024 İstanbul’un Fatih ilçesinde tüyler ürperten bir olay yaşandı. Edirne Kapı surları üzerine çıkan S.Ç isimli cani 19 yaşında iki genç kızımızı vahşice katletti. Bu katliam görüntülerinin dışında başka merkezlerde toplumun huzur ve güvenliğini tehdit eden başka olaylar da kamuoyuna yansımaktadır. Vatandaşlarımızın güvenlik ve adalet kaygılarını artırabilecek bu olaylarla ilgili aşağıdaki soruların yanıtlanması oldukça önemlidir.”

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Ankara Haberleri