İşyurtları Ürün ve El Sanatları Fuarı Ankara'da açıldı | Hükümlü ve tutuklular topluma kazandırılıyor

Adalet Bakanlığı Ceza İnfaz Kurumları ile Tutukevleri İşyurtları Kurumu iş birliğiyle bu yıl beşincisi düzenlenen 'İşyurtları Ürün ve El Sanatları Fuarı' Başkent Millet Bahçesi'nde sergileniyor. Fuarın açılışını Adalet Bakanı Yılmaz Tunç ve Ankara Valisi Vasip Şahin yaptı.

ÖZEL HABER: BÜŞRA SAĞLAM

Adalet Bakanlığı Ceza İnfaz Kurumları ile Tutukevleri İşyurtları Kurumu iş birliği ile düzenlenen 'İşyurtları Ürün ve El Sanatları Fuarı' bugün Başkent Millet Bahçesi konser alanında başladı. Fuara, Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, Ankara Cumhuriyet Başsavcısı Gökhan Karaköse, Ankara Valisi Vasip Şahin, milletvekilleri ve çok sayıda isim katıldı.

“AMACIMIZ HÜKÜMLÜLERİ VE TUTUKLULARI TOPLUMA KAZANDIRMAK”

Hükümlülerin ve tutukluların topluma kazandırılması için atölyelerde meslek eğitimi verdiklerini söyleyen Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, “60 farklı ilden gelen Ceza ve İnfaz Kurumları yöneticileriyle birlikteyiz. Hükümlülerin meslek edinmeleri ve topluma kazandırılmaları için çalışmalar yapılıyor. İşyurtları ve Ceza İnfaz Kurumu bu konuda önemli bir icraat yapıyor. Bu sayede hükümlüler ve tutuklular atölyelerde meslek ediniyor. Tahliye olduktan sonra mesleklerini yapabiliyor ve topluma kazandırılıyor. Amacımız atölyelerde öğrendikleri meslekleri dışarıda toplum yararına çalışmalarını sağlamak.” dedi.

“CEZA, ADALET SİSTEMİ CAYDIRCI OLMALI”

Ceza adalet sisteminin caydırıcı olması gerektiğine vurgu yapan Tunç, “Hukuk devletinin amacı adaleti tecelli etmektir. Barışı sağlamak için ve suçluların cezasını çekmelerinde cezaların caydırıcı olması gerekir. Biz de bu konuda çalışmalar yaptığımız 9 ve 10. yargı paketini TBMM gündemine taşıdık. Günümüzdeki bu suçların da caydırıcı olması çok önemli. Ayrıca sosyal medyanın etkisi ve nüfusun artmasıyla da suç oranında artış yaşanıyor.” şeklinde konuştu.

İLK DÖRT MADDE AÇIKLAMASI

Gündemdeki tartışmalara ilişkin de açıklama yapan Bakan Tunç, "Anayasamızın ilk 4 maddesiyle ilgili bir tartışma söz konusu olmaz. Meclis Başkanımız da bunu ifade ettiler. Meclis Başkanımız kastının bu olmadığını gösterdi. İlk 4 maddenin tartışılmadan bir uzlaşma konusu kurarak yeni anayasa çabası var. Yeni anayasaya Türkiye'nin ihtiyacı vardır." dedi.

Fuarda, hükümlü ve tutuklular tarafından üretilen gıdadan tekstile, gümüş işlemeciliğinden ahşap hediyelik eşyaya; mobilyadan deri ürünlerine kadar yüzlerce çeşit ürün ziyaretçilere sunuldu.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Ankara Haberleri