İtfaiye Meydanı esnafı kârsız çalışıyor: Kurban Bayramı da çare olmadı!

Ekonomik dalgalanmalar ve enflasyon oranındaki yükseliş, beyaz eşya fiyatlarının hızla artmasına neden oldu. Kurban Bayramı öncesinde esnafın en çok sattığı eşyalardan biri olan derin dondurucu bile bu sene rağbet görmüyor.

ÖZEL HABER: AYBALA ALMİNA MELEK

Kurban Bayramı dönemlerinde büyük kalabalıkların alışveriş için akın ettiği Ankara'nın alışveriş noktalarından biri olan Ulus İtfaiye Meydanı, bu bayram öncesi sessiz kaldı.

Kurban Bayramı nedeniyle vatandaşların bu dönemde en çok tercih ettiği beyaz eşyalardan olan derin dondurucu satışları da 'yerlerde' geziyor.

İLGİ NEDEN AZALDI?

Beyaz eşya alımında sadece yüksek fiyatlar değil, aynı zamanda kredi kartı ödemelerinde uygulanan komisyonlar ve azalan taksit sayıları da tüketicileri zora sokuyor. Birçok banka, beyaz eşya alımlarında yüksek komisyon oranları uygularken taksit sayısını da sınırlı tutuyor.

Ulus İtfaiye Meydanı’nda uzun yıllardır ikinci el beyaz eşya satışı gerçekleştiren Ali Osman Korkmaz, her yıl Kurban Bayramı öncesinde vatandaşların derin dondurucu almak için rağbet gösterdiğini ancak bu yıl işlerin durgun olduğunu dile getirdi.

“ESNAF ARTIK KÂR İÇİN DEĞİL MALİYETLERİNİ KARŞILAMAK İÇİN ÇALIŞIYOR''

Korkmaz, “Esnaf artık kâr için değil maliyetlerini karşılamak için çalışıyor. Bu sene sadece derin dondurucu özelinde değil, genel olarak işlerimiz durgun. Vatandaşın alım gücü çok düştü. Kredi kartı alışverişlerinde yüzde 10 vade farkı bulunuyor. Taksit sayısı da azaldığı için vatandaş beyaz eşya alamıyor.” diye konuştu.

Önceki yıllarda Kurban Bayramı öncesinde esnafın da bayramı net hissettiğini dile getiren Korkmaz, ''Geçmiş yıllarda özellikle derin dondurucu satışı bu dönemde tavan yapardı. Günde 4-5 derin dondurucu sattığımı hatırlarım. Bu sene dükkanlar bomboş...'' dedi.

“EMEKLİLER BAYRAM HARÇLIĞINI BEKLİYOR”

Halı Kilim İmalatçıları İkinci El Tekstil Ürünleri ve Ev Eşyası Satıcıları Esnaf ve Sanatkârlar Odası Başkanı Mükerrem Korkmaz, vatandaşların nakit parada zorluk yaşadığını belirterek şunları söyledi:

“Emekliler bayram harçlığını bekliyor. Kurban Bayramı öncesinde derin dondurucuya rağbet çok yüksek olurdu. İtfaiye Meydanı şu anda boş. İnsanlarda para yok. Durum hiç iç açıcı değil.” ifadelerini kullandı.
Derin dondurucu fiyatları hakkında da bilgi veren Korkmaz, “En düşük derin dondurucu fiyatı 3-5 bin liradan başlıyor, sıfır derin dondurucular ise 7 bin liradan başlıyor.”

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Ankara Haberleri