İYİ Parti Ankara Milletvekili Kürşad Zorlu'dan Sağlık Bakanı Memişoğlu'na 'Maymun Çiçeği' soru önergesi

İYİ Parti Ankara Milletvekili Kürşad Zorlu, dünya genelinde artan Maymun Çiçeği vakalarına dikkat çekerek, Türkiye'de bu virüse karşı alınan önlemlerle ilgili Sağlık Bakanı Kemal Memişoğlu'na soru önergesi verdi.

Zorlu, Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ) ve Afrika Hastalık Kontrol ve Önleme Merkezi'nin (Africa CDC) maymun çiçeği virüsü nedeniyle acil durum ilan ettiğini hatırlatarak, Türkiye'de de etkili önlemler alınmasının gerekliliğine vurgu yaptı.

2024 yılının başından itibaren Demokratik Kongo Cumhuriyeti'nde 13 bin 700’den fazla vaka ve 450’den fazla ölümün gerçekleştiğini belirten Zorlu, virüsün diğer Afrika ülkelerinde de yayılmaya başladığını ifade etti. Türkiye'de, Afrika ülkelerinden gelerek ikamet izni ile yaşayan çok sayıda insan bulunduğunu dile getiren Zorlu, virüsün insandan insana bulaşabildiği ve sağlık sistemlerine ciddi bir yük getirebileceği göz önüne alındığında, Türkiye'nin de bu konuya ilişkin acil önlemler alması gerektiğini belirtti.

Kürşad Zorlu, Sağlık Bakanı Memişoğlu'na yönelttiği sorularda, Türkiye'de Maymun Çiçeği virüsü vakası tespit edilip edilmediğini ve bu virüse karşı alınan önlemlerin neler olduğunu sordu. Ayrıca, özellikle sağlık kuruluşlarında alınan tedbirler ve halkın bilgilendirilmesine yönelik çalışmaların yapılıp yapılmadığını öğrenmek istedi. Zorlu, virüsün yayılmasını önlemek amacıyla sınır girişlerinde ve uluslararası yolculuklarda alınan tedbirlerin neler olduğunu, yabancı ülkelerden gelen yolcular için herhangi bir özel sağlık kontrolü uygulanıp uygulanmadığını da sordu.

Milletvekili Zorlu, Türkiye'nin Maymun Çiçeği virüsü ile mücadelede uluslararası kuruluşlarla işbirliği yapıp yapmadığını ve bu konuda alınan destek ve işbirliği çalışmalarının kapsamını da soru önergesinde dile getirdi. Zorlu'nun, ülkenin sağlık güvenliği açısından büyük önem taşıyan bu konuyu Meclis gündemine taşıması, toplum sağlığının korunması adına atılmış önemli bir adım olarak değerlendirildi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Ankara Haberleri