İYİ Parti Ankara’da kriz Elmadağ’a sıçradı: Belediye Başkan Adayı geri çekildi

Ankara'da son dönemde çeşitli istifalar ve tartışmalarla gündemden düşmeyen İYİ Parti'de kriz büyüyor.

İYİ Parti'nin geçtiğimiz günlerde tartışmalı aday toplantısında açıkladığı Elmadağ Belediye Başkan Adayı Cemalettin Delice'nin adaylıktan geri çekildiğini duyurdu.

İYİ Parti Ankara İl Başkanlığı'nın sosyal medya hesabından yapılan açıklamada, Elmadağ İlçe Başkanı Ahmet Dağlı ve yönetiminin görevden alındığı, ayrıca Elmadağ Belediye Başkan adayı Delice'nin adaylıktan çektirildiği ifade edildi. Delice konuyla ilgili bir açıklama yapmazken sürecin neler getireceği merak ediliyor.

Açıklamada, İYİ Parti Altındağ İlçe Başkanı İsmail Serdar Kara'nın da görev değişikliği nedeniyle istifa ettiği kaydedildi. Bu gelişmeler, İYİ Parti içindeki değişim ve dönüşüm sürecinin devam ettiğini gösteriyor.

İYİ Parti’nin Ankara’da özellikle Etimesgut Adayına yönelik yoğun tepkiler sebebiyle Mansur Yavaş hedef gösterilmiş ve partiyi karıştırmakla suçlanmıştı.

İYİ Parti, 2019 Yerel Seçimlerinde CHP Adayını desteklemiş ve CHP seçimi kazanmıştı. 14 Mayıs seçimlerinde ise İYİ Parti Elmadağ’da yüzde 11 oy oranıyla 3. parti olmuştu.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Ankara Haberleri