İYİ Parti'li isimden hükümete tepki: Hakları geri iade edin!

İYİ Parti Ankara İl Divan Kurulu Üyesi ve STK İlişkileri Başkanı Bayram Gödel, vergi paketi kapsamında engellilere yönelik KDV istisnasının kaldırılması ile ÖTV'siz araç alma haklarında yapılan değişiklikleri eleştirerek, "Kazanılmış hakları geri almak hiçbir yönetime sığmayan bir politikadır." dedi.

ÖZEL HABER: AYBALA ALMİNA MELEK

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek tarafından hazırlanan tasarruf tedbirleri kapsamında engellilere yönelik edinilmiş hakların sınırlandırılmasına bir tepki de İYİ Parti Ankara İl Divan Kurulu Üyesi ve STK İlişkileri Başkanı Bayram Gödel'den geldi.

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek tarafından hazırlanıp TBMM Genel Kurulu'nda kabul edilen 2024 yılı Mevzuat Düzenlemeleri Önerileri kapsamında, ÖTV Kanunu'nda ÖTV istisnasından yararlanma süresinin 5 yıldan 10 yıla çıkarılması; Taşıtların veraset yoluyla mirasçılara intikal etmesi durumunda, istisnaya konu vergilerin mirasçılar tarafından ödenmesi, araç satış bedelinin her sene yeniden değerleme oranında artması yerine, bu oranın yarısı kadar artırılması, Cumhurbaşkanının yeniden değerleme oranında artan tutarı yüzde 50'sine kadar artırma yetkisinin kaldırılması veya ÖTV istisnasının tamamen kaldırılması ve yerine sosyal yardım teşviki getirilmesi, engellilerin gelir durumları ve alınacak taşıtların yerli olması, KDV istisnasının kaldırılması gibi kriterlerle düzenleme yapıldı.

anadolugazete.com.tr'ye özel gerçekleştirdiği açıklamada Gödel, "Bu, yersiz bir eylemdir. Herkes bir gün engelli olabilir. Toplum olarak engelli vatandaşlarımıza sahip çıkmamız gerekiyor. Korumamız gereken bir topluluktan yüksek KDV oranlarını, kazanılmış hakları geri almak hiçbir yönetime sığmayan bir politikadır." dedi.

"HER DAİM ENGELLİ VATANDAŞLARIMIZIN YANINDAYIZ"

Engelli vatandaşların kazanılmış haklarının geri verilmesi gerektiğini vurgulayan Gödel, "Artık havadan, sudan vergi almaya başlayacaklar. Ancak ne yaparlarsa yapsınlar, engellilerin haklarını geri iade etsinler. Biz İYİ Parti olarak, Ankara İl Başkanlığı olarak her daim engelli vatandaşlarımızın yanındayız." ifadelerini kullandı.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Ankara Haberleri