İzmir Caddesi'ndeki çalışmalar esnaf için kâbusa dönüştü!

Ankara’nın en merkezi noktalarından biri olan İzmir-1 Caddesi’nde başlatılan peyzaj, yol düzenleme ve çevre düzenleme çalışmalarının uzun süredir devam etmesi nedeniyle cadde esnafı büyük mağduriyet yaşıyor. Cadde esnafı, bu tür çalışmaların özellikle iş yoğunluğunun en fazla olduğu yaz aylarında yapılmasının işlerini ciddi şekilde aksattığını belirtti.

ÖZEL HABER: GÜNSU ÖZMEN

İzmir-1 Cadde esnaflarından alınan bilgilere göre, çalışmaların planlanandan uzun sürmesi, işlerin neredeyse durma noktasına gelmesine sebep oldu. Pek çok işletme sahibi, müşterilerine ulaşmakta zorluk yaşadığını ve mal taşıma işlemlerinin aksadığını ifade etti. İzmir-2 Cadde'de uygulanan Arnavut kaldırımı düzenlemesinin, özellikle ağır malzeme taşıyan araçlar ve el arabasıyla taşınan mallar için bir engel teşkil ettiğini vurgulayan esnaf, bu düzenlemenin çocuklar ve engelli bireyler için de büyük sorunlara neden olduğunu dile getirdi.

Bazı esnaflar ise bu çalışmanın gerekli olmadığını, caddenin eski halinin daha kullanışlı olduğunu aktardı. Esnaf, cadde de bulunan süs havuzunun da yıkılıp restore edilmesine de karşı olduklarını aktardı.

Cadde üzerindeki işletme sahipleri, çalışmaların daha etkili bir planlama ile bölüm bölüm yapılabileceğini savundu. Ayrıca gündüz saatlerinde yapılan çalışmaların işlerini olumsuz etkilediğini belirten ve gece saatlerinde yapılmasının daha uygun olacağını ifade eden pek çok esnaf, bu talebi daha önce Ankara Büyükşehir Belediyesine (ABB) ilettiklerini aktardı.

ABB'YE TALEP İLETİLDİ

Ankara Kızılay İş İnsanları Derneği Başkanı Faruk Tanrıverdi de esnafın bu tepkisine dikkati çekerek, büyük çoğunluğun yapılacak düzenleme ve değişiklikten haberdar edilmediğini belirtti. Tanrıverdi, “Esnaf, bu çalışmaların kendilerine zarar verdiğini dile getirdi. Gündüz saatlerinde devam eden çalışmalar nedeniyle müşteriler caddeden geçmekte zorlanıyor, bu da iş kaybına yol açıyor. Biz de imza toplayarak bu çalışmaların gece yapılması talebimizi Ankara Büyükşehir Belediyesine ilettik ama sonuç alamadık. İstediğimiz ise gece çalışmalar sürsün gündüzleri yaya yolu açık olsun. Dün ışıklandırma için geldiler kablo için ağaç kestiler. Böyle olmaz!” dedi.

Çalışmaların süresinin uzaması, esnafın iş kayıplarını artırırken, işletme sahipleri sürecin hızlandırılmasını ve düzenlemelerin bir an önce tamamlanmasını talep etmeye devam ediyor. Özellikle alışverişin merkezi olma potansiyeli taşıyan Kızılay bölgesinin bu tür çalışmalarla daha fazla ekonomik kayıp yaşamaması gerektiğini savunan esnaflar, sorunların çözülmesi adına yetkililerden somut adımlar bekliyor.

Çalışmaların eylül ayında tamamlanacağını aktaran belediye çalışanları, aksamanın olduğunu da kabul etti. Esnaf, çalışmaların uzun sürmesinden dolayı tepkili olmaya devam ediyor.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Ankara Haberleri