İzmir’den Ankara’ya, Atatürk’e sevgi seli

Türkiye’nin dört bir yanından gelen vatandaşlar, 10 Kasım Atatürk’ü Anma Günü’nde Ata'nın anıt mezarını ziyaret ederek Ulu Önder’i sevgi ve özlemle andı.

Anıtkabir, 10 Kasım'da Atatürk'e koşan vatandaşları ağırlamaya devam ediyor. Türkiye'nin her yerinden ziyaretçileri ağırlayan Anıtkabir, tarihinin en kalabalık günlerinden birini yaşıyor. Gazi Mustafa Kemal Atatürk, sevgi, saygı ve özlemle anılıyor...

''OĞLUMUZA SÜRPRİZ YAPTIK''

İzmir’den Anıtkabir’e gelen Kınay ailesi de Atatürk sevgisini göstermek için Başkent’e gelenlerden biri... Eşi, oğlu Kuzey ve kızı Güneş ile birlikte Anıtkabir’i ziyaret eden Sinem Kınay, Atatürk’e duydukları sevgi ve minneti anadolugazete.com.tr muhabirine şu sözlerle anlattı: “Atamızı anmak için İzmir’den Ankara’ya geldik. Burada bulunmak çok gurur verici. Oğlum buraya gelmeyi çok istiyordu. Biz de hem atamızı Anıtkabir’de anmak, sevgimizi sunmak hem de oğlumuza sürpriz yapmak istedik” dedi.

''ATATÜRK’Ü ÇOK SEVİYORUM''

Anıtkabir’e ilk defa geldiğini söyleyen Kuzey Kınay ise şu ifadeleri kullandı: “Şu an çok heyecanlıyım. Atatürk’ü çok seviyorum. Çünkü bizim için çok şey yaptı. Hem Cumhuriyet’i kurdu hem de çocuklar için 23 Nisan’ı hediye etti. Anneme ve babama beni Atamın yanına getirdikleri ve güzel sürprizi yaptıkları için çok teşekkür ediyorum.”

GÜVENLİK ÖNEMLERİ ÜST SEVİYE ÇIKARILDI

Anıtkabir Komutanlığı, ziyaretçi yoğunluğuna karşı güvenlik önlemlerini en üst seviyeye çıkardı. Ziyaretçiler, Anıtkabir’e girişte üst aramasından geçirildi. Ayrıca, Anıtkabir çevresindeki güvenlik önlemleri de artırıldı.

Ziyaretçiler, Atatürk’ün anıt mezarına çiçek bırakarak, dua ederek ve saygı duruşunda durarak Ata’sını andı. Ziyaretçiler, Atatürk’ün ilke ve inkılaplarını gelecek nesillere aktarma sözü verdi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Ankara Haberleri