ÖZEL HABER: BÜŞRA SAĞLAM
Ankara’nın Keçiören ilçesinde yaşayan Kadın Emekçi Sultan Kıran, 70 yaşında olmasına rağmen, 6 yıldır tutkuyla yaptığı erişte kesimi ve tarhana yapımıyla aile bütçesine katkı sağlıyor.
Bu işe gönül veren ve sabırla bu işi yürütmeye çalışan Kıran’ın el emeği göz nuru ürünleri, lezzeti ve kalitesiyle bölge halkının gönlünde taht kurdu. Kendi imkânlarıyla yaptığı erişte ve tarhanalar, özellikle de doğal malzemelerle hazırlanması sayesinde büyük bir ilgi görüyor. Bu durum, Kıran’ı tercih edenlerin sayısını artırıyor.
Kıran’ın azmi ve çalışkanlığı, çevresindekiler tarafından takdirle karşılanıyor. Onun hikayesi, kadın girişimciliğinin ve el emeği ürünlerin önemini bir kez daha gözler önüne seriyor.
ZAHMETLİ İŞ, LEZZETLİ SONUÇ
Müşterilerin ne kadar istediğine göre erişte ve tarhana yaptığını söyleyen Kıran, “Bana gelen müşteriler ne kadarlık erişte veya tarhana istiyorsa ona göre yapıyorum. Böylece hem müşteri memnun oluyor hem de geleneksel lezzetler yaşatılıyor. Bütün her şeyin malzemesini aldıktan sonra yapılacak işlemleri yapıyorum. Özellikle tarhananın dökülmesi ve onun güneşte kurutulması çok zahmetli bir iş. Lakin lezzeti de ona göre çok güzel oluyor.” dedi.
Erişte kesiminin fiyatlarına da değinen Kıran, “5 kilo erişteyi 750 TL’ye satıyorum. Tabii hem tarhana hem de eriştenin yapımında kullanılan malzemelerin fiyatı arttıkça, benim de fiyatlarımı yükseltmem gerekiyor. Gaz, un ve yumurta gibi giderler de sürekli artıyor.” diye aktardı.