Kadın futbolunda bir ilk: Kristal Ayaklar Ödül Töreni Ankara’da gerçekleşti

Women Gool Programı'nın yapımcısı Bedri Akkerman'ın öncülüğünde ve Kadın Futbolcular Derneği ile Womengool TV'nin katkılarıyla düzenlenen Kristal Ayaklar Ödül Töreni, Ankara'nın modern sanat merkezi CerModern’de büyük bir coşku ile gerçekleşti. Bu tören, Türkiye'de kadın futbolu adına ilk kez düzenlenen büyük çaplı organizasyonlardan biri olarak Ankaralının dikkatini çekti.

ÖZEL HABER: GÜNSU ÖZMEN

Kristal Ayaklar Ödül Töreni, kadın futbolunun gelişimini desteklemek ve bu alandaki başarılı isimleri ödüllendirmek amacıyla düzenlendi. Ödül töreninden önce sporcuları tanıtan kısa film gösterimi oldu. Törende kadın futbolunda önemli başarılar elde eden oyuncular, teknik kadro ve diğer katkıda bulunan kişilere toplam 15 farklı dalda ödüller verildi.

Kadın Futbolcular Derneği, Türkiye’de kadın futbolunun bilinirliğini artırmak, parlayan yıldızları onurlandırmak ve bu alanda verilen büyük emekleri daha görünür kılmak amacıyla bir ödül töreni düzenledi. Tören, Hürriyet Gazetesi Ankara Temsilcisi Hande Fırat, spor spikeri ve yorumcusu Melih Gümüşbıçak ile spor sunucusu ve yorumcusu İlknur Özzengin’in sunumuyla gerçekleşti.

Gençlik ve Spor Bakanı Dr. Osman Aşkın Bak, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, Türk-İş Genel Başkanı Ergün Atalay ve çok sayıda ismin katılımıyla gerçekleşen çok sayıda isme ödül verildi.

Tören, yaklaşık 700 kişilik davetli listesiyle büyük bir ilgi gördü ve spor kamuoyunda geniş yankı uyandırdı.

Women Gool Programı'nın yapımcısı Bedri Akkerman, etkinliği anadolugazete.com.tr’ye geçtiğimiz günlerde duyurmuştu ve kadın futbolu üzerindeki çalışmalarını detaylı bir şekilde anlatmıştı. Akkerman, programın yaklaşık 64 haftadır sürdüğünü ve Kadın Futbolcular Derneği'ni 9 kurucu üye ile kurduklarını, şu an ise 32 üyeye ulaştıklarını belirtmişti. Bu süreçte kadın futbolunda önemli bir boşluğu doldurduklarını ve bu alana büyük bir katkı sağladıklarını vurgulamıştı.

Kristal Ayaklar Ödül Töreni, kadın futbolunun ülkemizdeki önemini ve başarısını kutlamakla kalmayıp, aynı zamanda bu alandaki yeteneklerin teşvik edilmesine ve desteklenmesine katkıda bulunan anlamlı bir adım oldu. Etkinlik, geleneksel hale getirilmesi planlanan büyük bir organizasyon olarak spor camiasında önemli bir yer edindi.

ÖDÜLLER SAHİPLERİNİ BULDU

Ankara’da Cer Modern’de düzenlenen törende, “Yılın Takımı” ödülüne 2023-2024 Turkcell Kadınlar Süper Lig Şampiyonu Galatasaray Petrol Ofisi Kadın Futbol Takımı layık görüldü.

Galatasaray Petrol Ofisi Kadın Futbol Takımı ve Milli Takım oyuncusu Ebru Topçu, “Yılın Futbolcusu” ve “Yılın Orta Saha Oyuncusu” ödülü kazandı. Neslihan Demirdöğen “Yılın Forvet Oyuncusu”, 2023-2024 Turkcell Kadınlar Süper Ligi’nde 25 gol atan Ankara Büyükşehir Belediyesi Fomget Gençlik Spor Kulübü (ABB Fomget GSK) oyuncusu Armisa Kuc “Yılın Gol Kraliçesi” ve ABB Fomget GSK, İlayda Civelek “Yılın Defans Oyuncusu” ve Milli Takım kalecisi Selda Akgöz “Yılın Kalecisi” ödülü aldı.

Galatasaray Kadın Futbol Takımı Teknik Direktörü Metin Ülgen “Yılın Teknik Direktörü” oldu.

ALG Spor Kadın Futbol Kulübü ve U19 Milli Takım Oyuncusu Nihal Saraç “Yılın Umut Vaat Eden Genç Futbolcusu” ödülü kazandı.

Ülkemizde ve yurt dışında başarılı yönetimleriyle dikkat çeken FİFA Hakemi Melis Özçiğdem “Yılın Kadın Hakemi” ödülüne layık görüldü. “Yılın Fair Play Ödülü” ise 6 Şubat 2023 tarihindeki deprem felaketinde bölgeye yaptığı yardımlar ve bölgedeki kadın futbolculara sahip çıkarak kendi kulübüne transferleri dolayısıyla Fatih Vatan Spor Kulübü Başkanı Hasan Büyükdoğan’a verildi.

Kadın Futbol Kulüpler Birliği Başkanı Suat Özcan yıllardır kadın futbolunun gelişiminde gösterdiği çabalardan dolayı “Yılın Kadın Futbol Gönüllüsü” ödülüne, Milli Takım’a yıllardır çok sayıda oyuncu yetiştiren ve son iki sezondur U17 Kızlar Türkiye Şampiyonu olan Dudullu Spor Kulübü “Yılın Altyapı Kulübü” ödülüne layık görüldü.

Yılın Kadın Futbol Yatırımcısı” ödülünü ise AlG Spor Kadın Futbol Kulübü Başkanı Ali Gözcü aldı.

Yılın Kadın Futbolu Yazarı/Yorumcusu/Gazetecisi” ödülüne Women Gool Dijital Dergi Editörü Özgür Kayaoğlu, SSports TV Program Sunucusu Livanur Engin ve Women Gool TV Program Sunucusu Aysun Şahin Mutlu layık görüldü.

ÖDÜL SAHİPLERİ

2023-2024 Turkcell Kadınlar Süper Lig Şampiyonu Galatasaray Petrol Ofisi Kadın Futbol Takımı "Yılın Takımı" seçildi.

Takımın yıldız oyuncusu Ebru Topçu, "Yılın Futbolcusu" ve "Yılın Orta Saha Oyuncusu" ödüllerine layık görüldü.

Neslihan Demirdöğen, "Yılın Forvet Oyuncusu", Armisa Kuc "Yılın Gol Kraliçesi", İlayda Civelek "Yılın Defans Oyuncusu" ve Selda Akgöz "Yılın Kalecisi" seçildi.

Galatasaray Kadın Futbol Takımı Teknik Direktörü Metin Ülgen "Yılın Teknik Direktörü" oldu.

FIFA Hakemi Melis Özçiğdem "Yılın Kadın Hakemi" seçilirken, Hasan Büyükdoğan deprem bölgesindeki yardımlarıyla "Yılın Fair Play Ödülü"nü aldı.

Kadın futbolunun gelişimine katkı sağlayan Suat Özcan "Yılın Kadın Futbol Gönüllüsü" ödülüne layık görüldü.

Kristal Ayaklar Ödül Töreni, kadın futbolunun Türkiye'de hak ettiği değeri görmesi adına önemli bir etkinlik olarak öne çıktı.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Ankara Haberleri