Kadın girişimcilerin imzasıyla Kızılcahamam'a yepyeni bir koku: Kuşburnu kolonyası

Kızılcahamam, ünlü Çam Kolonyası ile tanınan bir ilçe olarak biliniyor. Kızılcahamam Lonca Kooperatifi bünyesinde faaliyet gösteren kadın girişimciler, yöresel ürünler ve araştırmalarla dikkat çeken bir çalışma gerçekleştirdi.

Kızılcahamam Lonca Kooperatifi bünyesinde Kadın Girişimi Üretim ve İşletme Kooperatifi'nin öncülüğünde, ünlü Famous işletmesi ile iş birliği yapılarak Kuşburnu Kolonyası üretildi ve Lonca Markası altında piyasaya sürüldü.

Kooperatif Başkanı Ayşe Aydoğan, yaptığı açıklamada kadın kooperatiflerinin toplumsal hayata katılımını artırmayı, kadın istihdamını desteklemeyi ve ev ekonomilerine katkı sağlamayı amaçladıklarını belirtti. Kızılcahamam Lonca Kooperatifi olarak, Kızılcahamam'ın yöresel ürünlerini kadınlarla birlikte üreterek bu ürünleri Ankara'ya pazarladıklarını ifade eden Aydoğan, yakın zamanda e-ticaret platformlarına da adım atarak ürünlerini Türkiye geneline ulaştırmayı hedeflediklerini vurguladı.

Kooperatif, Kızılcahamam Belediye Başkanı Süleyman Acar'ın da destekleriyle yurt içinde düzenlenen fuarlara katılarak ilçenin tanıtımına önemli katkılar sağladı. Yenilikçi bir anlayışla hareket eden kadın girişimciler, Ünlü Famous işletmecisi Salih Ünlü'nün de katkılarıyla Kuşburnu Kolonyası üretimini tamamladı. Doğanın kendilerine sunduğu Kuşburnu meyvesinden elde edilen özgün aroma, Kızılcahamam'ın eşsiz kokularından biri olarak Lonca Markası altında tüketicilerle buluştu.

Aydoğan, Kızılcahamam'ın Coğrafi İşaret kazanmış olan lezzetlerinden biri olan bazlama ile özdeşleşmiş ilçenin, yeni ürünlerle daha da zenginleşmesini hedeflediklerini belirterek, "Kızılcahamam'a özgü birçok ürünle anılmasını arzuluyoruz" dedi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Ankara Haberleri