CHP Kadın Kolları, o soruna dikkat çekti: Kadına şiddet ve yoksulluk en büyük sorun

CHP Ankara Kadın Kolları Başkanı Ayfer Ayaz, 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü nedeniyle Ulus Atatürk Heykeli önünde yaptığı konuşmada "Kadına yönelik şiddet, yoksulluk ve temsilde erişim adaletsizliği en büyük sorunlarımızdır." dedi.

ÖZEL HABER: GAMZE ERDOĞAN

CHP Ankara İl Kadın Kolları, 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü nedeniyle Ulus Atatürk Heykeli önünde açıklama yaptı. Kadın Kolları İl Başkanı Ayfer Ayaz, kadınların temelde üç büyük sorunu olduğunu belirterek "Bunlar kadına yönelik şiddet, yoksulluk, temsilde ve hizmetlere erişimde adaletsizlik. Daha geçtiğimiz günlerde 8 kız kardeşimiz katledildi. Kadınlar en güvendiği yerde evde öldürülüyorlar." dedi.

"KADINLARIN TEK GÖREVİ ANNELİK DEĞİLDİR"

İktidarın yeni hedefinin Medeni Kanun olduğunu anlatan Ayaz, açıklamasına şöyle devam etti:

"Hayati öneme sahip bir diğer konu da kadınların istihdam dışına itilmesidir. Her 5 kadından sadece 1'i tam zamanlı istihdamda yer alıyor. Genç kadın işsizlik oranı ise yüzde 21'lerde. Kadınların yüzde 40'ı asgari ücret dahi alamıyor. Kadın işçilerde sendikalaşma oranı sadece binde bir. Kadınların tek görevi annelik değildir. Önümüzdeki yerel seçimler, iktidarın gerici politikalarına bir yanıt olacak. Buradan tüm kadınlara ve demokrasiyi savunanlara sesleniyorum: İstanbul Sözleşmesi'ni yeniden yürürlüğe koymak için, emekliliklerin üç kuruşa muhtaç olmaması için, gelin 31 Mart'ta iktidara 'dur' diyelim."

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Ankara Haberleri