Kahramankazan Belediyesi'nden Kıbrıs Barış Harekatı'nın 50. yıl dönümünde anlamlı etkinlik

Kahramankazan Belediyesi, Kıbrıs Barış Harekatı’nın 50. yıl dönümünü, Kıbrıs gazileri ve şehitlerinin ailelerine yönelik düzenlediği bir yemekle kutladı. Etkinlik, Kumpınar Kültür Merkezi’nde gerçekleştirildi ve programa Kahramankazan Kaymakamı Abdullah Selim Parlar, Belediye Başkanı Selim Çırpanoğlu, ilçe protokolü, şehit yakınları ve gaziler katıldı.

TARİHİ BİR HAREKATIN YIL DÖNÜMÜ

20 Temmuz 1974’te başlayan Kıbrıs Barış Harekatı, dönemin Başbakanı Bülent Ecevit ve Başbakan Yardımcısı Necmettin Erbakan’ın önderliğinde, İngiltere'den olumsuz yanıt gelmesi üzerine Türkiye'nin garantörlük hakkını kullanarak başlatılmıştı. Harekat, Rum ve Yunan tahrikleri sonucu “Ayşe tatile çıksın” parolasıyla gerçekleştirilmişti.

Yemekte, şehit yakınları ve gazilerle birebir ilgilenen Kahramankazan Belediye Başkanı Selim Çırpanoğlu, onların istek, talep ve önerilerini dinleyerek, anlamlı bir etkinlik gerçekleştirdi. Başkan Çırpanoğlu, yaptığı konuşmada Türkiye Cumhuriyeti’nin meşru savunma hakkını kullandığını ve Türk milletinin etrafındaki tehlikeleri her zaman gözettiğini ifade etti.

Kahramankazan Gazileri Onursal Başkanı Gazi Özcan Altunel, konuşmasında Kıbrıs Türk Barış Kuvvetleri’nin deniz aşırı operasyonunun başarılı bir şekilde tamamlandığını belirtti. 40 bin askerle Kıbrıs Türklerinin haklarını korumak adına yola çıktıklarını vurgulayan Altunel, "Rum ve Yunan cuntalarına karşı başlattığımız harekatta başarılı olduk. 2 bin 270 askerimiz şehit oldu, 47 bin askerimiz ise gazi oldu. Şehitlerimizin ruhu şad, mekanları cennet olsun." dedi.

BAŞKAN ÇIRPANOĞLU’NUN MESAJI

Belediye Başkanı Çırpanoğlu, etkinlikte Türkiye'nin ulusal güvenliğini koruyan büyük bir irade gösteren siyasetçilere, Bülent Ecevit ve Necmettin Erbakan’a rahmet dileyerek, "Milletimizi alnı ak şekilde temsil eden aziz şehitlerimize Allah’tan rahmet, gazilerimize ise sağlıklı uzun ömürler diliyorum." şeklinde konuştu.

Yemek ve konuşmaların ardından, programa katılan gazilere ve şehit yakınlarına hediye takdim edildi. Aile fotoğrafı çekiminin ardından etkinlik sona erdi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Ankara Haberleri