Kahramankazan TUSAŞ'ta patlama! Bakan Yerlikaya duyurdu: Şehit ve yaralılarımız var!

Ankara'nın Kahramankazan ilçesinde bulunan Türk Uçak Sanayii Anonim Ortaklığı (TUSAŞ) Tesisi önünde patlama oldu.İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Türk Havacılık ve Uzay Sanayii Anonim Şirketine (TUSAŞ) terör saldırısı düzenlendiği, şehit ve yaralılar bulunduğunu belirtti.

Ankara'nın Kahramankazan ilçesinde bulunan Türk Uçak Sanayii Anonim Ortaklığı (TUSAŞ) Tesisi önünde patlama meydana geldi.

Türk Havacılık ve Uzay Sanayii AŞ (TUSAŞ)'nin Kazan'daki tesislerine canlı bomba saldırısı düzenlendi. Terör saldırısı olduğu bildirildi.

BÖLGEYE İTFAİYE VE SAĞLIK EKİBİ SEVK EDİLDİ!

TUSAŞ'ın Ankara'nın Kahramankazan ilçesindeki tesislerinde patlama ve silah seslerinin duyulması üzerine bölgeye güvenlik güçleri, itfaiye ve sağlık ekibi sevk edildi.

İKİ PATLAMA VE SİLAH SESLERİ DUYULDU!

TUSAŞ-Türk Havacılık ve Uzay Sanayii A.Ş'nin, Havacılık Bulvarı Kahramankazan Ankara yerleşkesindeki giriş kapısındaki patlamanın ardından, silah sesleri duyuldu. Güvenlik nedeniyle personelin sığınaklara yönlendirildiği bildirildi.

Bölgeye yakın binalardan silah sesleri duyuldu.

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, TUSAŞ'ın Kahramankazan yerleşkesine yönelik terör saldırısıyla ilgili soruşturma başlattı.

BAKAN YERLİKAYA DUYURDU: ŞEHİT VAR!

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Türk Havacılık ve Uzay Sanayii Anonim Şirketine (TUSAŞ) terör saldırısı düzenlendiği, şehit ve yaralılar bulunduğunu duyurdu.

Bakan Yerlikaya, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, şu ifadeleri kullandı:

"Türk Havacılık ve Uzay Sanayii AŞ. (TUSAŞ) Ankara Kahramankazan tesislerine yönelik terör saldırısı gerçekleştirilmiştir. Saldırı sonrası maalesef şehit ve yaralılarımız bulunmaktadır. Şehitlerimize Allah’tan rahmet; yaralılarımıza acil şifalar diliyorum. Gelişmelerden kamuoyu bilgilendirilecektir. Resmi kaynaklardan yapılacak açıklamaları dikkate alınız."

ASILSIZ İDDİALARA İTİBAR ETMEYİNİZ!

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı Dezenformasyonla Mücadele Merkezinden yapılan açıklamada, "Türk Havacılık ve Uzay Sanayii AŞ. (TUSAŞ) Ankara Kahramankazan tesislerinde yaşananlar ile ilgili resmi kaynaklardan yapılacak açıklamaları dikkate alınız. Asılsız iddialara itibar etmeyiniz." ifadeleri kullanıldı.

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, Türk Havacılık ve Uzay Sanayii (TUSAŞ) Kahramankazan yerleşkesine düzenlenen terör saldırısına ilişkin, "Savunma sanayisinden, Milli Teknoloji Hamlesi yolculuğundan asla geri adım atmayacağız. Milli Teknoloji Hamlesi ve milli savunma sanayisi tam bağımsız Türkiye'nin anahtarıdır." dedi.

Cumhurbaşkanlığı Savunma Sanayii Başkanı Haluk Görgün'ü aradığını ancak olay çok yeni olduğu için detaylarla ilgili bilgi alamadığını ifade eden Kacır, şu ifadeleri kullandı:

"Rabb'im bütün mühendislerimizi, araştırmacılarımızı muhafaza etsin. Biz savunma sanayisinden, Milli Teknoloji Hamlesi yolculuğundan asla geri adım atmayacağız. Milli Teknoloji Hamlesi ve milli savunma sanayisi, tam bağımsız Türkiye'nin anahtarıdır. Biz bu yolda gece gündüz demeden büyük bir azimle, kararlılıkla Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın liderliğinde çalışmalarımızı sürdüreceğiz. Ümit ediyorum ki yaşanan bu saldırıda herhangi bir kaybımız bulunmasın. Tekrar tüm savunma sanayimize ve TUSAŞ'taki tüm kardeşlerimize geçmiş olsun dileklerimi buradan sunuyorum."

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Türk Havacılık ve Uzay Sanayii (TUSAŞ) Kahramankazan yerleşkesine düzenlenen terör saldırısını lanetledi.

Özel, terör saldırısına ilişkin, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, şu ifadeleri kullandı:

"Ankara Kahramankazan'da TUSAŞ tesislerine yönelik olarak gerçekleştirilen terör saldırısını lanetliyorum. Saldırıda şehit olan yurttaşlarımıza Allah'tan rahmet, yaralılarımıza acil şifalar, milletimize başsağlığı diliyorum. Terörü kimden ve nereden gelirse gelsin lanetliyorum."

MANSUR YAVAŞ: TERÖRÜ LANETLİYORUZ!

Ankara Büyükşehir Belediye (ABB) Başkanı Mansur Yavaş, Türk Havacılık ve Uzay Sanayii Anonim Şirketine (TUSAŞ) terör saldırısında hayatını kaybedenlere Allah'tan rahmet, yaralılara acil şifalar diledi.

Yavaş, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, "Ankara’da TUSAŞ tesisinde meydana gelen çatışma ve terör saldırısı nedeniyle derin üzüntü içerisindeyim. Şehitlerimize Allah’tan rahmet, yaralılarımıza acil şifalar diliyorum. Terörü lanetliyoruz. Başımız sağ olsun." ifadelerini kullandı.

ÇOK SAYIDA REHİNE VAR İDDİASI

Saldırıda bazı çalışanların rehin alındığına dair görüntüler de haber ajanslarında ve sosyal medyada geniş yankı buldu. Paylaşılan görüntüler çok sayıda kişinin teröristler tarafından rehin alındığı iddiasıyla paylaşıldı.Çatışmaların halen devam ettiği de belirtildi.

BAKAN YERLİKAYA 3 ŞEHİT 14 YARALI OLDUĞUNU DUYURDU

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, TUSAŞ'ın Ankara Kahramankazan’daki tesislerine yönelik düzenlenen terör saldırısıyla ilgili önemli bir açıklama yaptı. Yerlikaya, güvenlik güçlerinin hızlı müdahalesiyle 2 teröristin etkisiz hale getirildiğini, ancak saldırıda 3 kişinin şehit olduğunu ve 14 kişinin yaralandığını üzüntüyle bildirdi. Şehitlerimize Allah'tan rahmet, yaralılara acil şifalar dileyen Bakan Yerlikaya, bu alçak saldırıyı sert bir dille kınadı.

Yerlikaya, "Son terörist etkisiz hale getirilene kadar mücadelemizi azim ve kararlılıkla sürdüreceğiz" ifadelerini kullanarak, halkı resmi açıklamaları takip etmeye davet etti.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Ankara Haberleri