Kahramankazan’a "Kahramanlık" unvanı verilişinin 8. yılı kutlandı

Kahramankazan, "Kahramanlık" unvanının verilişinin 8. yıl dönümünü, Kahramankazan Belediyesi önünde düzenlenen bir etkinlikle kutladı.

Türkiye Cumhuriyeti’nin bütünlüğüne yönelik tehditlere karşı 15 Temmuz’daki direnişin bir simgesi olarak, Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin 25 Ekim 2016 tarihinde Kazan’a "Kahramanlık" unvanı vermesiyle bu önemli gün hatırlandı.

Etkinliğe Kahramankazan Kaymakamı Abdullah Selim Parlar, Garnizon Komutanı Kenan Güler, Belediye Başkanı Selim Çırpanoğlu, Cumhuriyet Başsavcısı Mehmet Onurkan Gülderen, İlçe Emniyet Müdürü Erol Yavuz, Kahramankazan Şehit Aileleri ve Gazileri Derneği Başkanı Cafer Akın ile siyasi parti temsilcileri, muhtarlar ve çok sayıda vatandaş katıldı. Programda, geçtiğimiz gün TUSAŞ tesislerinde meydana gelen terör saldırısında şehit olan vatandaşlar da anıldı.

ŞEHİTLER İÇİN KUR'AN OKUNDU

Etkinlik, 23 Ekim 2024'te gerçekleşen terör saldırısında hayatını kaybeden taksici Murat Arslan ve TUSAŞ şehitleri ile 15 Temmuz şehitleri için Kur'an-ı Kerim tilaveti ile başladı. Kur'an tilavetinin ardından, Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve aziz şehitlerin anısına saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı okundu.

Kahramankazan Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencileri, günün anısına "Bir Hilal Yükselir En Karanlık Geceden" ve "15 Temmuz" adlı şiirlerini okudu. Öğrencilerin performansı katılımcılardan büyük beğeni topladı.

"KAHRAMAN İNSANLARDAN BİRİSİYİM"

Kahramankazan Kaymakamı Abdullah Selim Parlar, şehitlere rahmet dileyerek, "15 Temmuz'da vatansever asker ve polislerimiz, vatandaşlarımızın desteğiyle hainlere karşı durdu. Bu direnişte en büyük rolü o zamanki ismiyle Kazan üstlendi. Kendimi fahri Kahramankazanlı olarak görüyorum. Kahraman insanlardan biri olmaktan gurur duyuyorum" dedi.

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlamalarında eğlenceli içeriklerin yer almayacağını belirten Parlar, bu kararın terör saldırısının acısına saygıdan kaynaklandığını ifade etti.

"KİRLİ ELLERE GEÇİT VERMEYECEĞİZ"

Belediye Başkanı Selim Çırpanoğlu, "Kahramankazan’a 'Kahramanlık' unvanı verilişinin 8. yıl dönümünü buruk bir sevinçle kutluyoruz. Terör saldırısı sonucunda 4 vatandaşımızı kaybettik. Memleketimize göz diken vatan hainleri, bulunduğumuz coğrafyada gün geçtikçe artıyor. Ancak bu kirli eller paramparça olmaya mahkumdur" dedi. Çırpanoğlu, 15 Temmuz'daki direnişe de atıfta bulunarak, "Hainlere gereken cevabı veren şehitlerimizi rahmetle anıyorum" şeklinde konuştu.

"HALKIMIZ NÖBET TUTTU"

Kahramankazan Şehit Aileleri ve Gaziler Derneği Başkanı Cafer Akın, "Kahramankazan halkı 15 Temmuz'da bayrağına sahip çıkmak için sokaklara döküldü. 9 şehit, 92 gazimiz ile bağımsızlığımıza yönelik darbe girişimine karşı durduk" dedi. Akın, bu destanı yazan hemşehrilerine şükranlarını sunarak, şehitlere Allah’tan rahmet, gazilere uzun ömür diledi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Ankara Haberleri