Kanseri yenen öğretmenden Yenimahalle Belediyesi'ne ahde vefa ziyareti

Kanseri yenen ilkokul öğretmeni Uğur Gür, Yenimahalle Belediyesi tarafından Onkoloji Hastanesi’nde tedavi gören hastalar ve onların yakınlarına hizmet veren Zübeyde Hanım Konukevi'ni ziyaret etti.

Uğur Gür, tedavi sürecinde konakladığı Zübeyde Hanım Konukevi'ni ziyaret etti. Gür, kanser tedavisini tamamladıktan sonra, görev yaptığı Nallıhan’daki Tuğrulbey İlkokulu öğrencileriyle birlikte Zübeyde Hanım Konukevi’ni ziyaret etti. Bu süre boyunca kendisine sıcak bir yuva olan konukevini çocuklarına tanıttı ve kaldığı odayı onlara gösterirken duygusal anlar yaşandı.

Zübeyde Hanım Konukevi, 10 yıldan fazla bir süredir hem Türkiye’den hem de yurtdışından gelen 300 binden fazla hasta ve hasta yakınına ücretsiz konaklama imkanı sağlıyor. Gür’ün öğrencileriyle birlikte yaptığı bu teşekkür ziyareti, konukevinin önemini bir kez daha gözler önüne serdi.

YENİMAHALLE BELEDİYESİ BANA KUCAK AÇTI

Tedavi süresince kendisine hem destek hem de moral olan konukevi çalışanlarıyla da uzun uzun sohbet eden Uğur Gür, “Bu zorlu yolculuğu ailem, öğrencilerim ve Yenimahalle Belediyesi’nin desteği ile tamamladım. Şimdi sağlığıma kavuştum. Tedavi için Ankara’ya ilk geldiğimde ev aradım. Kalacak bir yer bütçeme göre bulamadım. Yenimahalle Belediyesi bana kucak açtı. Ne bana kucak açan yuva olanları ne de her daim yanımda olanları unutmam mümkün değil. Tedavi süreçlerimiz maalesef çok uzun. Burası bize yuva olurken gerek personelle, gerek diğer hasta ve yakınlarıyla da ciddi dostluklar bağlar kuruldu. Hemen hepsiyle hala görüşüyorum. Ankara’ya ne zaman gelsem artık bu sıcak yuva ilk durağım oluyor. Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar ve emeği geçenlerden Allah razı olsun” dedi.

VATANDAŞIN YANINDAYIZ

Zübeyde Hanım Konukevi’nin ilçe de yapılan en önemli hizmet olduğunu her fırsatta dile getiren Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar “10 yıl önce hizmete açtığımız konukevi bizim için çok önemli. Kanser hastalığı uzun bir tedaviyi ve sancılı bir süreci içeriyor. Son yıllarda kanser hastalığı büyük artış gösteriyor. Ankara’nın tek Onkoloji Hastanesi’ni barındıran bölgemize ülkenin farklı noktalarından binlerce vatandaşımız geliyor. Bu uzun ve zorlu tedavi sürecinde Yenimahalle Belediyesi olarak vatandaşlarımıza destek oluyoruz. Yenimahalle’ye böylesine anlamlı ve faydalı bir projeyi kazandırmaktan gurur duyuyor, tedavi gören vatandaşlarımıza acil şifalar diliyorum” dedi.

KONUK EVİ HASTA VE HASTA YAKINLARINA HİZMET VERİYOR

Özevler Mahallesi'nde yer alan ve 200 kişilik kapasiteye sahip Zübeyde Hanım Konukevi, sunduğu geniş imkanlarla hastalara ve yakınlarına hizmet veriyor. 55 misafir odasının yanı sıra, konuklara günde 3 öğün ücretsiz yemek sunulan yemekhane bölümü, televizyon odası, ütü, çamaşır yıkama ve kurutma alanları konforu artırıyor. Ayrıca rehberlik ve yönetim birimleri, mescit ve otopark gibi ek hizmetler de konukevinin bünyesinde bulunuyor. Tüm bu olanaklar, burada konaklayanlara tedavi süreçlerinde büyük kolaylık sağlıyor.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Ankara Haberleri