Kartpostal güzelliğinde bir yer: Nallıhan Kuş Cenneti

Ankara'da Nallıhan'da bulunan Kuş Cenneti, binlerce farklı kuşa ev sahipliği yapıyor. Tabiatın içinde manzarasıyla büyüleyen Nallıhan Kuş Cenneti, ziyaretçilerine eşsiz anlar yaşatırken, bir çok farklı aktivite için de olanak sağlıyor.

ÖZEL HABER: ANADOLUGAZETE.COM.TR

Ankara'da Nallıhan'da bulunan Kuş Cenneti, binlerce farklı kuşa ev sahipliği yapıyor. Tabiatın içinde manzarasıyla büyüleyen Nallıhan Kuş Cenneti, ziyaretçilerine eşsiz anlar yaşatırken, bir çok farklı aktivite için de olanak sağlıyor. Mükemmel doğası ile bu yer, hafta sonu etkinlikleri içinde mutlaka görülmesi gereken bir alan.

HAYRAN BIRAKAN BİR TABİAT PARKI : NALLIHAN KUŞ CENNETİ

Nallıhan Kuş Cenneti, özellikle kuşların göç zamanında görülmesi gereken bir yer. Bölgede avcılığın yasaklanması ve insan etkinliklerinin sınırlandırılması doğal ortamın bozulmaması hususunda büyük önem taşıyor. Nallıhan'da bulunan Sarıyar Barajı ve Aladağ Çayı’nın birleştiği yerde oluşan sulak alan fark edildiği zamandan bu yana koruma altında tutuluyor.

Birbirinden farklı kuş türlerine ev sahipliği yapan Nallıhan Kuş Cenneti doğal güzelliklerinin yanı sıra tarihi bir yolun üzerinde bulunuyor. Osmanlı Devleti zamanında büyük öneme sahip tarihi İpek Yolu üzerinde bulunan bu park, sazlıkları, geniş tarım arazileri, bozkır alanları ve tepeleriyle dikkat çekiyor.

DOĞAL FOTOĞRAF STÜDYOSU: KIZILTEPE

Son yıllarda dünya evine girenler arasında gelenekselleşen dış çekim için Nallıhan Kuş Cenneti çevresinde bulunan Kızıltepe adeta doğal bir fotoğraf stüdyosu. Şehir içindeki bilindik mekanlardan sıkılan ve bir farklılık arayan çiftlerin mutlaka görmesi gereken Kızıltepe muhteşem güzellikte bir yer.

Günü birlik ulaşımı kolay olan Nallıhan Kuş Cenneti, hem kuş gözlemciliği hem de doğa fotoğrafçılığı için uygun bir tabiat parkı. Ankaralılar nezdinde büyük ilgi gören bu doğal ortam Bolu, Eskişehir gibi çevre illere yakın olması sebebiyle civar bölgeler için de bir cazibe merkezi haline geliyor.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

İlgili Haberler

Ankara'nın Kapadokya’sı: Abacı Peribacaları

Ankara Haberleri