Kaymakam Teymur: Afetlerde can kurtarmak için hazırlıklı olmalıyız

Cansuyu Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği’nin Arama ve Kurtarma Birimi (CAK), Çamlıdere Aluç Dağı Tabiat Parkı’nda bir tatbikat gerçekleştirdi. Tatbikatı yerinde takip eden Çamlıdere Kaymakamı Minteha Teymur, burada yaptığı konuşmada afetlere karşı hazırlıklı olmanın önemini vurguladı.

Cansuyu Arama Kurtarma birimi tarafından yapılan tatbikata toplam 148 arama ve kurtarma personeli katıldı ve12 eğitmen altı farklı istasyonda eğitim verdi. Eğitimler; halatla kütle çekimi (Trifor), hava yastığı ile tahkimat, kırma, delme ve kesme, düğüm ve ipli sedye, iple dik çıkış ve iniş, kayıp arama ve GPS kullanımı gibi konuları kapsadı

Tatbikatı yerinde izleyen Çamlıdere Kaymakamı Minteha Teymur burada yaptığı bir konuşmada arama kurtarma faaliyetlerin önemine değindi. Kaymakam Teymur, "Her an karşı karşıya kalabileceğimiz afetlere hızlı ve etkili bir şekilde müdahale edebilmek için hazırlıklı, tedbirli ve ihtiyatlı olmalıyız. Bu tür tatbikatlar bu açıdan büyük önem taşımaktadır." dedi.

"AFETLERDE HAYAT KURTARMAK İÇİN HAZIRLIKLI, TEDBİRLİ VE İHTİYATLI OLMALIYIZ"

Kaymakam Teymur, Cansuyu Arama Kurtarma biriminin yaptığı tatbikatın önemini anlattı. Ülkemizin bir deprem ve afet bölgesinde yer aldığını hatırlatan Kaymakam Teymur, “Cansuyu Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği’nin gerçekleştirmekte olduğu 1. Arama ve Kurtarma Tatbikatında birarada olmamızın amacı; olası meydana gelecek afetlere karşı hazırlıklı olmak, bilgi ve becerileri geliştirmek, ekipler arasındaki koordinasyonu, birlik ve beraberliği pekiştirerek güçlendirmektir. Nerede, ne zaman, nasıl bir afetle karşılaşabileceğimizi önceden bilmemiz mümkün değil. Bu nedenle her an karşı karşıya gelebileceğimiz afetlere karşı hızlı ve etkili bir şekilde ve hayat kurtarmak için hazırlıklı, tedbirli ve ihtiyatlı olmalıyız. Bunlar için yapılan tatbikatlar ciddi bir şekilde önem arzetmektedir.” diye konuştu.

Tatbikata Ankara, İstanbul, Adana, Konya, Sivas, Bursa, Afyon ve Gaziantep'ten gelen CAK ekipleri katıldı. Tatbikat, CAK Genel Koordinatörü Zekeriya Erbeyi'nin koordinesinde gerçekleştirildi. Çamlıdere Kaymakamı MintehaTeymur'un yanı sıra Cansuyu Genel Başkan Yardımcısı Hasan Yaşar ve Yönetim Kurulu Üyesi Halil Adıgüzel de tatbikatı yerinde izledi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Ankara Haberleri