Keçiören Basın Caddesi'nde peyzaj çalışmaları başladı

Ankara Keçiören ilçesine bağlı Basın Caddesi'ndeki ara refüjlerde peyzaj çalışmaları başladı. anadolugazete.com.tr'de çalışmaları yerinde görüntüledi...

ÖZEL HABER: GAMZE ERDOĞAN

Ankara'nın Keçiören ilçesinde bulunan Basın Caddesi'nde ara refüjlerde çalışma başladı. Keçiören Belediyesi ekiplerince başlatılan çalışmalar ile cadde boyunca yeşil alanların artırılması ve estetik görünümün iyileştirilmesi bekleniyor. Bu tür çalışmalar, hem çevreye katkı sağlıyor hem de kent estetiğini olumlu yönde etkiliyor.

Ankara'da yaşanan yoğun yağışlar sebebiyle birçok önlem alınmaya devam ediyor. Refüjlerde başlatılan çalışmaların yanı sıra yağmur veya sulama sonrası suyun birikmesini önlemek ve suyun tahliyesini sağlamak amacıyla da adımlar atılıyor.

ESTETİK VE GÜVENLİK İÇİN ÖNEM TAŞIYOR

Yol kenarındaki refüj çalışmaları, trafik güvenliğini artırmak, yol kullanıcılarını korumak ve estetik bir şehir görünümü sağlamak amacıyla büyük önem taşıyor. Refüjlerin, özellikle yoğun trafiğe sahip yollarda karşıdan karşıya geçişleri güvenli hale getirerek şerit ihlalinden doğan kazaların şiddetini azalttığı biliniyor.

Bunun yanı sıra, yeşil alanlar ve bitkilendirme çalışmaları ile refüjler, hem çevresel faydalar sağlar hem de şehirlerin daha yaşanabilir hale gelmesine katkıda bulunuyor. Yani, refüj çalışmaları sadece trafik düzeni için değil, aynı zamanda çevresel sürdürülebilirlik ve şehir estetiği için de kritik bir rol oynuyor.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Ankara Haberleri