Keçiören Belediyesi çalışanlarına ilk yardım eğitimi semineri verdi

Keçiören Belediyesi hizmet içi seminerleri kapsamında belediye çalışanlarına ilk yardım eğitimi semineri verdi.

Keçiören Belediyesi, personeline yönelik hizmet içi eğitim seminerlerine devam ediyor. Bu kapsamda, belediye bünyesinde çalışan güvenlik görevlilerine "İlk Yardım ve Farkındalık Eğitimi" verildi. Belediye meclis salonunda düzenlenen eğitim, acil durumlarda hayat kurtarma potansiyeli taşıyan ilk yardım müdahalelerini konu aldı. Eğitim, Ankara Büyükşehir Belediyesi Sağlık İşleri Dairesi Başkanlığı İş Sağlığı ve Güvenliği Şube Müdürlüğü personeli tarafından gerçekleştirildi. Güvenlik personelinin iş kazaları, yaralanmalar ve ani tehlikeler karşısında nasıl hareket etmeleri gerektiğine dair farkındalık kazanmaları hedeflendi.

Eğitimde güvenlik görevlilerine, genel ilk yardım prensipleri, temel yaşam desteği, yaralanmalar ve boğulmalarda yapılması gereken ilk yardım müdahaleleri, yaralı taşıma yöntemleri ve yangın, kaza, deprem gibi acil durumlarda uygulanması gereken teknikler aktarıldı.

İLK YARDIM BİLGİSİ HAYAT KURTARIR

Eğitim sırasında, ilk yardım müdahalelerinde yapılan doğru ve yanlış uygulamalar ayrıntılı bir şekilde ele alındı. Yanlış müdahalelerden kaçınılmasının önemi vurgulanarak, profesyonel yardım ekipleri olay yerine gelene kadar yapılması gereken uygun müdahaleler hakkında bilgi verildi. İş sağlığı ve güvenliği uzmanları, ilk yardımın kritik bir öneme sahip olduğunun altını çizdi. Eğitim sonunda, personellere pratik bilgiler içeren ilk yardım cep kitapları dağıtıldı.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Ankara Haberleri