Keçiören Belediyesi TEKNOFEST’te

Keçiören Belediyesi yenilikçi projeleri ile Türkiye’nin en büyük teknoloji, havacılık ve uzay festivali TEKNOFEST’te katıldı.

Türkiye'nin en büyük teknoloji, havacılık ve uzay festivali olan TEKNOFEST, bu yıl 2-6 Ekim tarihleri arasında Adana Şakirpaşa Havalimanı’nda gerçekleşiyor. Keçiören Belediyesi Prof. Dr. Tunçalp Özgen Teknoloji Merkezi (TEKNOMER) de festivaldeki yerini alarak, Türkiye'nin teknolojik gelişimine katkıda bulunmayı hedefleyen çeşitli atölyeler, teknoloji yarışmaları, hava gösterileri ve simülasyon alanları ile ziyaretçilere unutulmaz bir deneyim sunuyor.

Keçiören Belediyesi, TEKNOMER standında Türkiye genelinde başarı elde eden projeleri sergiliyor. TEKNOMER GökMuhafız, Hava Savunma Sistemleri Yarışması’nda kazandığı “En Özgün Yazılım Ödülü” ile festivalde dikkat çekiyor. Ayrıca, Liseler Arası İnsansız Hava Araçları Yarışması’nda Türkiye 5’incisi olan RoboKanuni Takımı ve Roket Yarışması’nda Türkiye 1’inciliğini elde eden DeliFişek Roket Takımı’nın projeleri de standın ilgi odağı oldu. Ziyaretçiler, bu projeleri yakından inceleyerek teknolojiye dair yeni ufuklar kazanma fırsatı buluyor.

TEKNOMER standında, bilimsel projeler, robotik kodlama, maket uçak yapımı, 3D yazıcı ile modelleme gibi birçok eğitici etkinlik ziyaretçileri bekliyor. Özellikle uçak simülasyonu, her yaştan katılımcıya pilotluk deneyimi yaşatarak büyük ilgi görüyor. Aynı zamanda düzenlenen bilgi yarışmaları ve eğlenceli etkinliklerle festival ziyaretçilerine keyifli anlar yaşatılıyor. Keçiören Belediyesi, bu festival kapsamında sunduğu tüm etkinlikler ve projeleriyle gençleri teknolojiye teşvik etmeyi amaçlıyor.

Milli ve yerli teknolojilerin gelişimini destekleyen Keçiören Belediyesi, TEKNOFEST'e katılan 11 takıma teknik ekipman ve mentörlük desteği sağlayarak gençlerin teknoloji alanında kendilerini geliştirmelerine katkıda bulunuyor. TEKNOMER aracılığıyla Türkiye’nin dört bir yanından gelen katılımcılar, hem Keçiören’i tanıma hem de yerli projeleri yakından inceleme fırsatı buluyor.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Ankara Haberleri