Yarışmaya katılmak isteyenlerin başvuruları 29 Ekim - 1 Kasım tarihleri arasında alınacak. Başvurular, Keçiören Belediyesi’nin web sitesi ve belediyenin 1. katında bulunan Net Masa biriminden yapılabilecek. Yarışma, 2 Kasım 2024 tarihinde saat 10.00’da Kalaba Kent Meydanı’nda gerçekleştirilecek.
YARIŞMA KATEGORİLERİ VE ŞARTLAR
Yarışma üç farklı kategoride düzenlenecek: Kete, Hıngel ve Kavut. Her bir kategori için özel şartlar ve tarifler belirlendi:
- Kete: Mayasız hamurdan hazırlanan büyük tepsideki keteler, zeytinyağı ve tereyağında kavrulmuş un içi ile yapılacak. Pişirilen keteler kareler halinde tabaklanacak.
- Hıngel: Üçgen muska şeklinde kesilen hamurların içi, soğan rendesi, tuz ve karabiberle hazırlanmış et kıyması ile doldurulacak. Kaynatılmış suda haşlanan hıngel, tereyağı ile servis edilecek.
- Kavut: Hazır kavut ununa pekmez eklenerek, tereyağında helva kıvamına getirilip tabaklanacak.
Yarışmaya Türkiye genelinden 18 yaş ve üzeri herkes katılabilir. Ancak, profesyonel aşçı belgesi olanlar yarışmaya dahil olamayacak. Katılımcıların hijyen kurallarına uyması zorunlu olup, eldiven, baş bonesi ve önlük kullanmaları gerekecek.
DEĞERLENDİRME VE ÖDÜLLER
Yarışma, alanında uzman jüri üyeleri tarafından değerlendirilecek. Puanlama; hijyen ve kurallara uygun çalışma (0-10 puan), sunum (0-20 puan) ve lezzet (0-70 puan) üzerinden yapılacak. Eşitlik durumunda jüri, ek bir değerlendirme yapma hakkına sahip olacak.
Yarışmanın ödülleri ise şu şekilde dağıtılacak:
- Kete Kategorisinde:
- 1. Ödül: 500.000 TL
- 2. Ödül: 250.000 TL
- 3. Ödül: 125.000 TL
- Hıngel Kategorisinde:
- 1. Ödül: 300.000 TL
- 2. Ödül: 150.000 TL
- 3. Ödül: 75.000 TL
- Kavut Kategorisinde:
- 1. Ödül: 100.000 TL
- 2. Ödül: 50.000 TL
- 3. Ödül: 25.000 TL
Keçiören Belediyesi, bu yarışma ile birlikte geleneksel lezzetlerin yaşatılmasına ve tanıtılmasına katkıda bulunmayı hedefliyor. Tüm gastronomi tutkunlarını bu lezzet dolu etkinliğe davet eden Özarslan, “Haydi, lezzet dolu bu yarışmada buluşalım!” dedi.