Keçiören Belediyesinin bağımlılıkla mücadele panelinde bir anne gözyaşlarıyla Başkan Mesut Özarslan'dan yardım istedi

Keçiören Belediyesi tarafından madde bağımlılığına karşı farkındalık oluşturmak amacıyla düzenlenen "Güçlü Birey Güçlü Toplum, Bağımlılıkla Mücadele Hep Birlikte" konulu panelde, oğlu 16 yıldır madde bağımlısı olan bir anne Keçiören Belediye Başkanı Dr. Mesut Özarslan’dan yardım talebinde bulundu. Panele, Keçiören Belediye Başkanı Dr. Mesut Özarslan, Başkent Üniversitesi Kurucusu Prof. Dr. Mehmet Haberal ve Çalıkuşu Derneği Başkanı Av. Tülay Bekar katıldı.

Başkan Özarslan, yaptığı konuşmada, "Yüce Türk milleti Anadolu’ya gelmeden önce Hoca Ahmet Yesevi ve Anadolu erenleri ile birlikte Anadolu’nun Türkleşmesi ve İslamlaşması Balkanlara kadar Sarı Saltuk ile birlikte bizim o güzel kültür kodlarımızın aktarılması her zaman bize heyecan vermiş, tüm insanlığa da hizmet etmiştir. Düşünün ki tüm insanlığa hizmet eden bir toplum var. Bu toplumun evlatları ise bu gün burada mücadelesini verdiğimiz uyuşturucu illetinin içerisinde çırpınmaktadır. Özellikle Keçiören'imiz bu noktada maalesef Ankara’nın 1’inci sırasında yer almaktadır. Bu durum bizi çok derinden üzmektedir" dedi.

Bağımlılıkla mücadelenin güçlü bireylerin güçlü toplumlar oluşturmasıyla mümkün olacağını vurgulayan Özarslan, "Bu mücadele kitaplarda ve dergi makalelerinde kalmamalıdır. Genç evlatlarımızın aile feryatlarını gidermek adına biz Keçiören Belediyesi olarak her türlü elimizi taşın altına koymaya hazırız. Uzman eller tarafından çok düzgün bir şekilde yönetilmesi gereken bu mücadelede, muhtarlarımızdan, kanaat önderlerimizden, duyarlı vatandaşlarımızdan, akademisyenlerimizden, eğitimcilerimizden, sağlık çalışanlarımızdan yardım bekliyor ve göreve çağırıyoruz. Beraber bu illeti nasıl yerle yeksan edebiliriz." ifadelerini kullandı.

Uyuşturucu maddelerin kullanımına karşı herkesi mücadeleye çağıran Özarslan, "Biz bu işi çok ciddiye alacağız. Gerekirse bu konu hakkında bütçe oluşturulacak. Ne yapılması gerekiyorsa her şeyin arkasında duracağız. Uzmanların yolundan giderek, Yüce Türk milletinin damarlarındaki asil kana uyuşturucu illetinin karıştırılmasına asla izin vermeyeceğiz" dedi.

Panelde konuşma yapan ve gözyaşlarına hakim olamayan bir anne, oğlunun 16 yıldır uyuşturucu madde kullandığını belirterek, Başkan Özarslan’dan yardım istedi. Annenin tek arzusu, oğlunun normal bir yaşantıya kavuşması.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Ankara Haberleri