Keçiören Lavanta ve Gül Bahçesi ziyaretçi akınına uğruyor

Ankara'nın Keçiören ilçesinde yer alan lavanta bahçesi ziyaretçi akınına uğruyor. Yaz mevsiminde rengârenk olan Keçiören Lavanta ve Gül Bahçesi, hem açık hava fotoğraf platosu olarak ilgi çekiyor hem de Nilüfer Havuzu ile Başkentlilerin soluklandığı özel mekânlardan biri oluyor.

ÖZEL HABER: ADEM YAVUZ IRGATOĞLU

Keçiören'e bağlı Ovacık Mahallesi’nde 2021'de 50 dönümlük alan kurulan Lavanta ve Gül Bahçesi, Başkentlilerin yoğun ilgisini çekiyor. Lavanta bahçesinde yer alan “Nilüfer Havuzu” ve içinde bulunan Koi balıkları ise doğayla baş başa vakit geçirmek isteyen vatandaşlar için otantik bir ortam sunuyor.

Başkent Ankara son yıllarda birçok noktada kurulan lavanta bahçeleri ile öne çıkmaya başladı. Bunlardan biri olan Ovacık Mahallesi'ndeki Keçiören Belediyesine ait lavanta ve gül bahçesine hafta sonu ziyaretçi akını yaşandı. Sıcak havalarda serinlemek ve doğa ile bütünleşmek isteyen Ankaralılar, soluğu park, göl ve lavanta bahçelerinde alıyor.

NİŞAN VE DÜĞÜN YAPACAKLARIN ADRESİ OLUYOR

Rengârenk görünümü ve muhteşem kokusu ile ziyaretçileri büyüleyen lavanta bahçesi, fotoğraf tutkunları, evlenecek çiftler için de açık hava fotoğraf stüdyosu olarak hizmet veriyor. Düğün ve nişan çekimleri için buraya gelen çiftler, özel olarak hazırlanan 9 platoda mutluluklarını ölümsüzleştiren fotoğraflar çektirebiliyor.

TARİHİ BİNA RESTORE EDİLDİ

Keçiören Lavanta ve Gül Bahçesi içinde metruk hâlde bulunan tarihi bina ise geçtiğimiz yıllarda yapılan restorasyon çalışmalarının ardından “Lavanta Evi” haline getirilerek kullanılmaya başladı. Lavanta Evi’nde, hasat edilen lavantaların yağı çıkarılarak lavanta suyu konsantre hâle getiriliyor. Buradan elde edilen ürün, AR-GE merkezinde çeşitli üretimlerde kullanılıyor.

NİLÜFER HAVUZU İLGİ ODAĞI

Lavanta Evi'nin hemen yanında bulunan Nilüfer Havuzu'nda oluşturulan doğal habitatla ise vatandaşlara özellikle yağmurlu havalarda otantik bir ortam sunuluyor. Burada oluşturulan küçük şelale ise bölgeye ayrı bir silüet kazandırıyor. Ayrıca, Nilüfer Havuzu içinde Japon Koi balıkları da bulunuyor. İlk etapta 150 civarı Koi balığı bırakılan Nilüfer Havuzu'ndaki balık sayısı her geçen yıl artıyor. Balıkların zarar görmemesi için Belediye tarafından "Ekmek ve yem atmak yasaktır" şeklinde uyarı levhaları da konuldu.

Keçiören'in en değerli arazilerine kurulan lavanta bahçesi, her geçen yıl daha da büyüyerek Ankaralılara hizmet veriyor. Eski Keçiören Belediye Başkanı Turgut Altınok döneminde yapılan ve 31 Mart'ta Keçiören Belediye Başkanı seçilen Mesut Özarslan tarafından geliştirilmeye devam eden lavanta bahçesinde kurulan büfede ise vatandaşlara uygun fiyatlara ikramlarda bulunuluyor.

GİRİŞLER ÜCRETSİZ

Keçiören Lavanta ve Gül Bahçesi'ni ziyaret etmeye gelen vatandaşlar herhangi bir ücret ödemeden bu alanı gezebiliyor. Lavantaların kendine has enerjisini kokuyla birlikte hissettiklerini belirten ziyaretçiler, bahçeye girdiklerinde huzur bulduklarını ve ortamın harika olduğunu belirterek emeği geçenlere teşekkür ediyor. İçerisinde çocuk oyun parkı, spor aletleri, mescit ve kantinde de bulunan lavanta bahçesinde özellikle akşam saatlerinde ve hafta sonları yoğunluk yaşanıyor.

YÜZLERCE METREDE LAVANTA MANZARALI ALIN TERİ

Keçiören Lavanta ve Gül Bahçesi'nin etrafından yükselen inşaatlarda çalışan işçiler ise yüzlerce metre sıcak havanın altında alın teri dökerek mesai yapıyor. Bölgede inşa edilen modern binalardaki daireler 4 milyonun üzerinde fiyatlardan satışa sunuluyor.

Bölgeye, Keçiören-Ovacık hattındaki (286-284) otobüsler ve dolmuşlarla ulaşım sağlanabiliyor.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Ankara Haberleri