Keçiören'de 60 yılın ardından emekli olan berbere anlamlı jest: Malzemeler Çubuk Şehir Müzesi'nde sergilenecek

Ankara'nın Keçiören ilçesinde yıllardır berberlik yapan Atilla Alpakan, mesleği bırakma kararı aldı. Bugüne kadar siyasilerden sanatçılara kadar birçok kişiyi tıraş eden Alpakan, yaşının ilerlemesi nedeniyle mesleğine veda ederken, oğlu Ata Alpakan da babasına anlamlı bir jest yaptı. Babasının yıllarca özenle koruduğu eski berber malzemelerini toplayan Ata Alpakan, bu kıymetli hatıraları Çubuk Şehir Müzesi'ne bağışlayarak bir sergi oluşturdu.

Müzede berber koltuğundan ustura ve makasa kadar Atilla Alpakan’a ait pek çok malzeme sergileniyor. Müzeyi ziyaret eden Atilla Alpakan, oğlunun bu sürprizi karşısında duygusal anlar yaşadı. Alpakan, büyük bir aşkla yürüttüğü mesleğinde kullandığı eşyaların bir müzede sergilenmesinden dolayı gurur duyduğunu belirterek, "Yaklaşık 60 yıl önce bu mesleğe çırak olarak başladım. 1982'den beri aynı dükkanda çalışıyorum. Oğlum hem çırağım hem de arkadaşım oldu. Şimdi ise son çırağım torunum. Bu sürprizle çok mutlu oldum." dedi.

Ata Alpakan, babasının meslek aşkını ve isminin yaşatılması için böyle bir sürpriz hazırladığını ifade ederek, "Babamla 34 yıldır birlikte çalışıyorum. Babamın meslekteki 60. yılı şerefine ona bu sürprizi hazırlamak istedim." diye konuştu. Torunu Alp Alpakan da dedesinden öğrendiği berberliği sürdürerek mesleği geleceğe taşımak istediğini söyledi.

Müşterisi Recep Aksu ise 40 yıldır Atilla Alpakan'ın müşterisi olduğunu, bu süreçte ailecek onunla çalıştıklarını belirtti ve "Son tıraşı olmak bana nasip oldu. Güler yüzlü ve samimi yaklaşımıyla her zaman bizi buraya çekti. Allah ona sağlık versin." dedi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Ankara Haberleri