Dört gün sürecek olan yarışmada katılımcılar, Serhat illerine özgü geleneksel lezzetlerden oluşan üç kategori—kete, hıngel ve kavut—üzerinde hünerlerini sergileyecek. Kete kategorisinde 417, hıngel kategorisinde 248 ve kavut kategorisinde 48 olmak üzere toplamda 713 yarışmacı yer alıyor. Alanında uzman jüri üyeleri tarafından değerlendirilecek tabaklar arasından dereceye girenler, yarışmanın sonunda büyük ödüllerin sahibi olacak.
VATANDAŞLARDAN YOĞUN KATILIM
Yarışmanın açılış programına Keçiören Belediye Başkanı Dr. Mesut Özarslan ve eşi Filiz Özarslan ev sahipliği yaptı. Ayrıca, Ankara Sivaslı Dernekler Federasyonu Başkanı Kemal Demir, Erzurum Ağzer Dernek Başkanı İzzet Keleş, Kars Ardahan Iğdır Dernekler Federasyonu Başkanı Erdoğan Yıldırım gibi birçok önemli isim, siyasi parti ve sivil toplum kuruluşu temsilcileri ile çok sayıda vatandaş katıldı.
"BELEDİYE BÜTÇESİNDEN 1 KURUŞ HARCAMADIK"
Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın ardından konuşan Dr. Mesut Özarslan, “Zengin mutfağımızın buluştuğu bu organizasyonda amacımız, yerel lezzetlerimizi yaşatmak ve gelecek nesillere aktarmaktır. Keçiören, Türkiye’nin bir mozaiğidir. Bu etkinlikle, Yüce Türk milletinin birlik ve beraberliğini pekiştiriyoruz” dedi. Özarslan, organizasyonun belediye bütçesinden 1 kuruş harcamadan gerçekleştirildiğini, gönüllü sponsorların desteğiyle düzenlendiğini belirtti. Ayrıca, yarışmayı gelecek yıllarda geleneksel hale getirmeyi planladıklarını da sözlerine ekledi.
713 YARIŞMACI HÜNERLERİNİ SERGİLİYOR
Yarışma, noter huzurunda belirlenen kurallar, puanlama sistemi ve ödüllerin duyurulmasının ardından jüri üyelerinin tanıtılmasıyla başladı. Her çadırda yarışmacıların hazırlayacağı yemeklerin malzemeleri hazır bulunurken, sürenin dolmasının ardından yemekler jüri üyelerine sunuldu. Yarışmanın sonunda dereceye girenler büyük ödülleri kazanacak. Dört gün boyunca sürecek olan lezzet yarışması, katılımcıların yanı sıra vatandaşlardan da yoğun ilgi gördü; etkinlik boyunca sahne alan sanatçılar eşliğinde keyifli anlar yaşandı.