Keçiören'de İlber Ortaylı rüzgarı esti

Keçiören Belediyesi tarafından düzenlenen 'Atatürk ve 100. Yılında Cumhuriyet' söyleşisine Tarihçi-Yazar ve Akademisyen Prof. Dr. İlber Ortaylı'nın konuk olduğu söyleşiye çok sayıda vatandaş katıldı.

Tarihçi-Yazar ve Akademisyen Prof. Dr. İlber Ortaylı, Keçiören Belediyesi tarafından düzenlenen 'Atatürk ve 100. Yılında Cumhuriyet' adlı söyleşide yer aldı. Program, Neşet Ertaş Sanat ve Kültür Merkezinde gerçekleştirilirken, çok sayıda öğrenci ve vatandaş da katılım sağladı.

ALTINOK: ''ORTAYLI ATATÜRK'Ü ANLATACAK''

Keçiören Belediye Başkanı Turgut Altınok, bir etkinliğin açılış konuşmasını yaparak genç katılımcıların bulunmasından duyduğu mutluluğu ifade etti. Konuşmasında, Cumhuriyet'in 100. yılının önemine vurgu yapan Altınok, programda İlber Ortaylı'nın Atatürk'ü anlatacağını belirtti. Atatürk'ün Ankara'ya ve Keçiören'e olan önemini vurgulayan Altınok, Keçiören'İn Milli Mücadele'de bir merkez olduğunu ifade etti. Başkan, Atatürk'ü ve Milli Mücadele kahramanlarını rahmet ve minnetle anarak, tarihse merak duyan genç topluluğun katılımından memnuniyet duyduğunu belirtti ve teşekkürlerini iletti.

Spiker ve Tiyatrocu Ekrem Tamer'in moderatörlüğünde gerçekleşen söyleşide, İlber Ortaylı, Ankara'nın tarihi ve kültürel zenginliklerini salondakilere anlattı. Aynı zamanda bir dönem Keçiören'de ikamet ettiğini belirten Ortaylı, insanların yaşadıkları yer hakkında bilgi sahibi olmalarının önemine vurgu yaptı.

ORTAYLI ANKARALILARA KEÇİÖREN'İ ANLATTI

Ortaylı, Keçiören'in Ankara'nın bağlık bir semti olduğunu belirterek, bu bölgede birçok olayın yaşandığını ve ilginç bir nüfusa sahip olduğunu ifade etti. Keçiören'de çift asfalt adı verilen otobüs durağı bulunduğunu ve bu bölgede bir Gazino durağı ile karakol arasında çeşitli yapıların yer aldığını açıkladı. Ayrıca, çocuk yuvası ve bağ evlerinin de bulunduğu bir bölge olduğunu belirten Ortaylı, Keçiören İlkokulu'nun eski bir konak olduğunu ve Vehbi Koç'un konağının da bu bölgede yer aldığını ifade ederek, Vehbi Koç'u Türkiye kapitalizmi ve sanayisinin kurucusu olarak tanımladı.

Prof. Dr. İlber Ortaylı'nın bir saatten uzun süren söyleşisinde, Atatürk'ün Selanik'te doğduğu dönemden başlayarak öğrencilik, askerlik yılları, Milli Mücadele Dönemi ve Cumhuriyetin kuruluş süreci üzerine önemli bilgiler paylaşıldı. Ortaylı, Cumhuriyetin ilanından sonra gerçekleştirilen yeniliklerin önemine vurgu yaparak demokrasinin ve cumhuriyetin önemine dikkat çekti.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Ankara Haberleri