Keçiören'de Zafer Çoktan'ın karşısına çıkacak isim çok tartışılacak

AK Parti Keçiören Belediye Başkan Adayı Zafer Çoktan'ın karşısına çıkacağı iddia edilen isim çok tartışılacak. Ankara'da yapılan bu anket ile "CHP Keçiören Belediye Başkan Adayı o mu oluyor?" soruları kulislerde tartışılmaya başladı.

ÖZEL HABER: ADEM YAVUZ IRGATOĞLU

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 18 Ocak'ta ATO Kongre Merkezinde Ankara'daki ilçe belediye başkan adaylarını kamuoyuna tanıttı. AK Parti (Cumhur İttifakı) Ankara Büyükşehir Belediye Başkan Adayı olan Turgut Altınok'un yerine Keçiören'de Zafer Çoktan aday gösterildi.

İYİ Parti'de Keçiören Belediye Başkan Adayı Kemal Babuccu olurken, CHP'nin Keçiören'de kimi aday göstereceği ise merak konusu oldu.

ANKARA'DA ANKETLER ÇOĞALDI

Ankara, bugün yapılan telefon anketinde o ismi ilk kez duydu. Mansur Yavaş'a yakınlığıyla bilinen ve İYİ Parti'den 7 Ekim'de istifa eden isim için bugün Keçiören'de telefon anketi yapıldı.

Eski İYİ Parti Ankara İl Başkanı Faruk Köylüoğlu, partisinin seçimlere tek başına girme kararı alması üzerine tepki gösterip İYİ Parti'den istifa etmişti. Köylüoğlu'nun bu kararı, parti yönetimi tarafından eleştirilmiş ve İYİ Parti Sözcüsü Kürşad Zorlu'dan "İstifası doğru ve yerinde bir karar." açıklaması gelmişti.

O istifanın ardından bugün önemli bir gelişme yaşandı. Ankara'daki ankette ilk kez Faruk Köylüoğlu ismi soruldu. Bugün yapılan telefon anketinde "31 Mart Yerel Seçimlerinde Keçiören Belediye Başkanı olarak kimi istersiniz? Zafer Çoktan mı Faruk Köylüoğlu mu?" mealinde bir soru seçmenlere yöneltildi. Bu anket, "CHP Keçiören Belediye Başkan Adayı Faruk Köylüoğlu mu?" sorusuna cevap olarak yorumlandı.

CHP, ETİMESGUT'TA ISRAR ETTİ AMA KEÇİÖREN'DE YAVAŞ'IN İSTEDİĞİ Mİ OLACAK?

Ankara Milletvekili Adnan Beker başta olmak üzere İYİ Partili birçok isim, Mansur Yavaş'a destek vererek partisinden istifa etmişti. 7 Ekim'de Eski İYİ Parti Ankara İl Başkanı Faruk Köylüoğlu da "İYİ Parti'nin seçimlere tek başına girme kararını" eleştirip partisinden istifa etti.

Etimesgut'ta Mansur Yavaş'ın istediği isim yerine Erdal Beşikçioğlu'nu aday gösteren CHP, bu sefer Keçiören'de gönül mü alacak? Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş'a yakınlığıyla bilinen Köylüoğlu'nun CHP'den aday gösterilmesi halinde, Yavaş'ın buna itiraz etmeyeceği kulislerde konuşuluyor.

CHP'DE BİLİNMEZLİK SÜRÜYOR

CHP'de Çankaya başta olmak üzere birçok ilçede aday belirleme sorunu yaşanırken, Ankara Keçiören'de yapılan anket kulisleri hareketlendirdi. Daha önce Eski CHP Genel Başkan Yardımcısı ve 27. Dönem Ankara Milletvekili Yıldırım Kaya ile 28. Dönem CHP Ankara Milletvekili Adayı Erol Tosun'un ismi de Keçiören için geçmişti.

Çankaya adayının şubat ayında açıklanması beklenen CHP'de, Keçiören'de AK Parti Adayı Zafer Çoktan'ın karşısına kimin çıkartılacağı şimdiden merak konusu oldu.

Yorum Yap
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumlar (1)
Yükleniyor ...
Yükleme hatalı.

Ankara Haberleri