Kırıkkale'den Ankara'ya uzanan lezzet yolculuğu!

El yapımı doğal sucuk, tezgahlarda yerini aldı. Elmas Çağlar, işsiz kaldıktan sonra Kırıkkale'den Ankara'ya gelerek el yapımı sucuk satışı yapmaya başladı.

ÖZEL HABER: SÜMER TAŞKIRAN

El yapımı doğal sucuk, tezgahlarda yerini aldı. Elmas Çağlar, işsiz kaldıktan sonra Kırıkkale'den Ankara'ya gelerek el yapımı sucuk satışı yapmaya başladı. Çağlar, sucukları tamamen doğal malzemelerden ürettiğini ve uygun fiyata sattığını söyledi.

DOĞAL OLDUĞU İÇİN RAHATLIKLA YİYEBİLİRSİNİZ

İş bulamadığı için mesleğini yapamayan Elmas Çağlar, Kırıkkale'den Ankara'ya gelerek el yapımı sucuk satışı yapmaya başladı. Türk mutfağının vazgeçilmez lezzetlerinden biri olan ve yaptığı sucukların tamamen doğal malzemelerden üretildiğini ve uygun fiyata satıldığını söyleyen Çağlar, "Bu sucuklar özel yapım. İçerisinde dana eti var. Fiyatı da gayet uygun. 3 büyük sucuk 200₺. İki çeşit sucuk var. Biri bezin içerisinde sarılı bir şekilde satılıyor, diğeri ise normal halka şeklinde. İkisinin de içeriği aynı. Bazı müşterilerimiz beze sarılı olanı tercih ediyor. Her ikisi de el yapımı ve doğal olduğu için vatandaşlarımız rahatlıkla yiyebilirler" ifadelerini kullandı.

MARKETLERDE SATILAN HAZIR SUCUKLARDAN DAHA LEZZETLİ

Çağlar, sucuğunu Ankara'nın çeşitli semtlerinde ve yemek festivallerinde sattığını belirterek, "Müşterilerimizden çok olumlu dönüşler alıyorum. Sucuğumuzu beğendiklerini söylüyorlar. İnşallah bu işi büyütüp daha geniş kitlelere ulaşmayı hedefliyorum" diye konuştu.
Girişimci Elmas Çağlar, sucuklarının marketlerde satılan hazır sucuklardan çok daha lezzetli ve sağlıklı olduğunu belirtti. El yapımı sucukların genellikle daha az yağ ve katkı maddesi içerdiğini ayrıca, el yapımı sucukların daha doğal ve taze malzemeler kullanılarak yapıldığı bilgisini aktardı.

ÇAĞLAR’IN SUCUK TARİFİ

Elmas Çağlar, çiğ olarak tüketilebildiği gibi, kızartılarak, haşlanarak veya fırınlanarak da tüketilebilen el yapımı sucuk tarifini anadolugazete.com.tr’ye anlattı ve şu şekilde sıraladı:

* 1 kilogram dana kıyma
* 1 çay kaşığı karabiber
* 1 çay kaşığı kırmızı biber
* 1 çay kaşığı kimyon
* 1 çay kaşığı tuz
* 1 çay kaşığı kekik
* 1 çay kaşığı pul biber
* 1 çay kaşığı sarımsak tozu

Yapılışı:

1. Dana kıymayı bir kaseye alın.
2. Baharatları ekleyip iyice karıştırın.
3. Sucuk kılıflarını suyun altında ıslatın.
4. Kıymayı sucuk kılıflarına doldurun.
5. Sucuğu bir iple bağlayın.
6. Sucuğu bir tepsiye koyun ve üzerine ağırlık koyun.
7. Sucuğu 2-3 gün buzdolabında bekletin.

Afiyetle yiyin!

Yorum Yap
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumlar (1)
Yükleniyor ...
Yükleme hatalı.

Ankara Haberleri