ÖZEL HABER: GAMZE ERDOĞAN
Kırşehirli Eğitimciler Derneği, Başkent Öğretmenevi'nde düzenlediği iftar yemeğinde bir araya geldi. Kırşehirli Eğitimciler Derneği ve Kırşehirli Dernekler Federasyonu Yüksek İstişare Kurulu Başkanı, Ankara Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Recep Kılıç, yemekten sonra, derneğin eğitim, sosyal, kültürel ve bilimsel faaliyetler yapmak, eğitim sorunlarına çözüm önerileri geliştirmek, üyelerinin ve tüm eğitim paydaşlarının bireysel ve mesleki gelişimine katkı sağlamak amacı ile 2019 yılında kurulduğunu hatırlattı. Kuruluşuna müteakiben Kırşehirli Dernekler Federasyonu ile birliktelik sağlandığını belirten Kılıç, her yıl ramazan ayında geleneksel iftar yemeğinde Kırşehirli eğitimcilerin bir araya geldiğini anımsattı. Derneğin şimdiye kadar yaptığı faaliyetleri hakkında bilgi veren Kılıç, önümüzdeki dönemde yapılacak çalışmaları üç başlık halinde açıkladı.
KIRŞEHİR ANSİKLOPEDİSİ ÇIKARACAĞIZ
Kırşehirli Eğitimciler Derneği Genel Başkanı Prof. Dr. Recep Kılıç, derneğin Kırşehir’in her yönden özelliklerin kapsayan Kırşehir Konferansı”nın düzenlenmesi gerektiğini, elde edilecek bilgilerle Kırşehir Ansiklopedisinin yazılması gerektiğini ve Kutadgu Bilig'ten sonra en büyük Türkçe eser olan Aşıkpaşa’nın Garipname’sinin günümüzde gençlerin anlayabileceği şekilde düzenlenerek, yeniden basılması konusunda çalışmalar yapılacağını ifade etti.
Kılıç, Kırşehir'i farklı yönleriyle ele alan bir sempozyum yapacaklarını duyurarak düzenlenecek sempozyumun Kırşehir Valiliğinin uhdesinde Kırşehirli Eğitimciler Derneği ve Kırşehir Ahi Evran Üniversitesi Rektörlüğü ile birlikte 'Kırşehir’de yapılmasının uygun olacağını ifade etti. Kılıç, sempozyumdan çıkan sonuçların ansiklopedi için önemli bir kaynak teşkil edeceğine dikkati çekti.
5 CİLTLİK BİR ANSİKLOPEDİ OLACAK
İstanbul Yeniyüzyıl Üniversitesi, Meslek Yüksek Okulu Müdürü Sayın Dr. Erol Ülgen, dernek tarafından hazırlanacak 'Kırşehir Ansiklopedisi' hakkında bilgiler vererek, bu çalışmanın önemini şu sözlerle anlattı:
"5 ciltlik, 2500 sayfalık bir kitabın hayali kuruldu ve hazırlanan örnek fasikül elimizde mevcuttur. Salgın döneminde sekteye uğrayan ansiklopedi çalışmalarına kalınan yerden devam ettirmek istiyoruz. Ahi Evran, Aşık Paşa, Cacabey ve Gazeteci Cevat Hakkı Tarım gibi Kırşehir’in kültürel değerlerini, yeraltı ve yer üstü zenginliklerini, bitki örtüsünü, siyasette, bilimde, sanatta ve ticarette iz bırakmış insanların bu biyografide yer alması sağlanacak ve gelecek nesillere bilgi aktarımı olacaktır."
İstanbul Ahilik Araştırmaları ve Eğitim Vakfı Başkanı Avukat Eyüp Arıcan, Kırşehir Ansiklopedisi konusunda gerekli desteği sağlamaya hazır olduğunu ifade etti. ''Ankara'da arınızda bulunmaktan mutlu oldum'' diyen Arıcan, başkanı olduğu vakfın çalışmaları hakkında bilgi verdi.
HIZLI TREN KIRŞEHİR'İN KUZEYİ'NDEN DEĞİL İÇİNDEN GEÇMELİ
AK Parti Siyasi Erdem ve Etik Kurulu Üyesi ve Kırşehirli Dernekler Federasyonu Genel Başkanı Hilmi Gökçınar, Kırşehirlilerin bir araya gelerek, Kırşehir'in önemini daha çok ön plana çıkarması gerektiğini vurguladı. Gökçınar, sözlerine şöyle devam etti:
"Politize etmeden Kırşehirli politikalarla ilerliyoruz, 'ben' demeden 'biz' diyerek ilerliyoruz. Mesleki derneklerimizi de kurmalıyız. Tüzel kişi olmanın çok önemli olduğu bu dünyada, fikir ve akıl birliğiyle Kırşehirliler olarak ciddi bir lobi oluşturmalıyız. İş dünyasına ve eğitim dünyamıza baktığımızda, lobi olmazsa tek başına kalmış oluyorsunuz. Ben bu güzel şehrin yeterince değer gördüğünü henüz düşünmüyorum. Eğer öyle olmuş olsaydı belki de Kırşehir tren projesini Kırşehir'in kuzeyinden değil de içerisinden geçirebilirdi".
Gökçınar, nitelikli insanlarla ilerlemek gerektiğini vurgulayarak, şu açıklamalarda bulundu:
"Biz ilk çıktığımızda 'Kırşehirli olsun, çamurdan olsun' diye çıkmıştık, şimdi ise 'Kırşehirli olsun, adam olsun' diyoruz. Sepette bir tane çürük elma olunca olmuyor. Biz nitelikli Kırşehirlilerle bir araya gelmek istiyoruz."
"TEK ÇATI ALTINDA OLMALIYIZ"
Kırşehirli Sanayici ve İş İnsanları Derneği Genel Başkanı ve Büyük Anadolu Medya Grup Yönetim Kurulu Başkanı Ali Çetin, programda yaptığı konuşmada, şu ifadeleri kullandı:
"Kırşehirli Dernekler Federasyonu köy, kasaba ve ilçe derneklerimizi tek çatı altında topladı. Bunda da çok başarılı oldu. Federasyonumuzun Genel Kurulunda alınan karar doğrultusunda sektörel dernekler kuruldu. Bunlardan ilki iftar yemeğine ev sahipliği yapan Kırşehirli Eğitimciler Derneği. Prof. Dr. Recep Kılıç hocamızın başkanlığında başarılı hizmetlere imza atıyor. Yine federasyonumuza bağlı olarak kurulan Kırşehirli Sanayici ve İş İnsanları Derneği KIRSİAD kuruldu. Başkanlığını ben yürütüyorum. Kırşehirli iş ve sanayici hemşerilerimizi bir araya getirip güç birliği oluşturmak istiyoruz. Kırşehir'imize, Ankara'mıza ve ülkemize daha faydalı olmak istiyoruz. Sonra Hukukçular Derneğimiz kuruldu. Federasyonumuz şemsiyesi altında sektörel dernekler kurulmaya devam etmeli ve federasyonumuz şemsiyesi altında güç birliği oluşturma çabamızı azimle sürdürmeliyiz."
Anayasa Mahkemesi üyesi Doç. Dr. Recai Akyel, AK Parti Siyasi Erdem ve Etik Kurulu Üyesi ve Kırşehirli Dernekler Federasyonu Genel Başkanı Hilmi Gökçınar, Yargıtay Cumhuriyet Savcısı Hayrettin Türe, Gazi Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ramazan Bayındır, AÜ Ziraat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Hasan Hüseyin Atar, MEB Öğretmen Yetiştirme ve Geliştirme Genel Müdürü Cevdet Vural, MHP önceki MKYK Üyesi Prof. Dr. İbrahim Uzun, Ahilik Araştırmaları ve Eğitim Vakfı Başkanı ve Kırşehir Öğrenim Gençliğine Yardım Derneği İstanbul Şube Başkanı Yardımcısı Süleyman Demir, Kırşehirliler Birliği Başkanı (KIR-BİR) Dursun Çakır, Öğretim Üyeleri, Eğitimcilerin ve STK temsilcilerinin katıldığı iftar yemeği, Yargıtay Cumhuriyet Savcısı Sayın Hayrettin Türe'ye Dernek Başkanı Prof. Dr. Recep Kılıç tarafında “Kırşehirli Eğitimciler Derneği Onur Kurulu Üyesi” plaketinin verilmesi ile noktalandı.