Kızılcahamam, Sıfır Atık Projesi'nde gurur tablosu oldu

Emine Erdoğan'ın önderliğinde yürütülen Sıfır Atık Projesi kapsamında, Kızılcahamam ilçesinde büyük ilerlemeler kaydedildi.

Emine Erdoğan'ın himayesinde yürütülen Sıfır Atık Projesi, Türkiye'nin Kızılcahamam ilçesinde büyük ilerlemeler kaydediyor. Proje kapsamında 2020 yılından bu yana geri dönüşebilir atıkların ayrıştırılması ve geri kazanılması çalışmaları başarıyla sürdürülüyor. Bu çabalar sonucunda, ilçe sakinlerinin projeye duyduğu ilgi ve sahiplenmeyle birlikte 2465 ton geri dönüşebilir atık ayrıştırılarak yeniden değerlendirildi.

Yapılan titiz çalışmaların sonucunda, ilçede yaşayan vatandaşların bilinçlenmesi ve projeye destek vermeleri sayesinde 273 bin ağacın kesilmesi engellendi ve 6.519.118 kwh enerji tasarrufu sağlandı.

Bu proje kapsamında elde edilen gelirler, ihtiyaç sahibi ailelere de yardım amacıyla kullanılıyor. Kızılcahamam Belediyesi, tasarruflar sonucu elde edilen kaynaklarla kömür, jeotermal enerji, doğalgaz yardımı, hastane bezleri, engelli çocuk bezleri, yemek ve ev temizliği gibi bir dizi konuda 700 aileye destek oluyor. Bu yardımlar, ihtiyaç sahiplerine önemli bir yardım ve destek kaynağı olarak hizmet ediyor.

Bu çalışma ile hem doğa dostu olduklarını, hem de vatandaşlara yardım eli uzattıklarını belirten Kızılcahamam Belediye başkanı Süleyman Acar, “Özellikle çocuklarımız ve gençlerimiz başta olmak üzere projeye destek veren tüm vatandaşlarımıza teşekkür ediyorum. İlçe olarak Sıfır Atık Projesinde önemli bir duyarlılık gösterdik. Sonuçta ortaya hem proje açısından hem de ilçemiz açısından gurur verici bir tablo çıktı” dedi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

İlgili Haberler

Kızılcahamam Belediye Başkanı Acar: Kirmir Çayı ıslah çalışmaları devam ediyor

Ankara Haberleri