Kızılcahamam'a ait en eski yerleşim yerini tanıyın: 'Pazar Mahallesi'

Ankara'nın Kızılcahamam ilçesi kendi tarihinden dahi eski bir geçmişe sahip olan Pazar Mahallesi'ne ev sahipliği yapıyor. Üzerinde birçok medeniyetin iz bıraktığı bu yer, Ankara'nın tarihçesini anlamak adına gezilmesi gereken önemli alanlardan...

Ankara'nın Kızılcahamam ilçesinde bulunan Pazar, ilçenin en önemli mahallelerinden bir tanesi. Kızılcahamam'ın tarihçesinden bile eski bir yerleşim yeri olan Pazar, içerisinde bulunan birçok farklı tarihi yapı ile dikkat çekiyor.

KIZILCAHAMAM'IN EN ESKİ YERLEŞİM YERİ: PAZAR

Pazar Mahallesi'nin ismi, eski dönemlerde burada kurulan pazarlardan kaynaklanıyor. Farklı medeniyetlerin yaşadığı bu coğrafyada 'Hititler' bilinen en eski uygarlıklardan. Daha sonra Romalılara, Selçuklulara ve Osmanlılara da ev sahipliği yapan Pazar, adeta uygarlıklar beşiği denilebilecek özel bir yerleşim yeri. Bu nedenle yerli ve yabancı turistler tarafından sıkça ziyaret ediliyor.

Pazar Mahallesi öylesine bir geçmişe sahip ki burada görülmesi gereken birçok yapı bulunuyor. Romalılardan kalma bir kilise, 19. yüzyılda yapıldığı bilinen Halil Ağa Camii ve pek çok tarihi çeşme, burayı ziyaret eden herkese tarih kokan anlar yaşatıyor. Ayrıca, Pazar Mahallesi'nin tarihi evleri de görülmesi gereken diğer önemli yapılardan.

Pazar Mahallesi, yalnızca tarihiyle değil doğal alanlarıyla da ön plana çıkıyor. Buranın tarihini merak eden ziyaretçiler Pazar Deresi'ni de görmeden mahalleden ayrılmıyor. Hafta sonunu farklı bir biçimde değerlendirmek adına gidilebilecek en güzel yerlerden biri olan Kızılcahamam'ın Pazar Mahallesi, binlerce yıllık geçmişi ve doğal güzellikleriyle unutulmaz anlar yaşatıyor.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Ankara Haberleri