Ankara Kızılcahamam’da yetişen aromatik bitkiler nelerdir?

Ankara'nın Kızılcahamam ilçesi doğal güzellikleriyle tanınan bir bölge olmasının yanı sıra, son dönemde aromatik bitki yetiştiriciliğiyle de ön plana çıkıyor.

ÖZEL HABER: ESRA SARI

Doğal güzellikleriyle ön plana çıkan Ankara’nın Kızılcahamam ilçesi, son dönemde aromatik bitki yetiştiriciliğiyle de dikkat çekiyor. Bölgenin iklim ve toprak özelliklerinden faydalanarak çeşitli tıbbi ve aromatik bitkiler yetiştiriyor. Kızılcahamam Millet Bahçesinde tıbbi aromatik bitkiler yetiştiriliyor. Millet bahçesinde; Frenk üzümü, aronya ve Bektaşi üzümü yetiştiriliyor.

SARI KANTARON, YABANİ ORKİDE...

Kızılcahamam’ın dağlarında yetişen ve yöreye has bir değer olan “sarı kantaron” ve "yabani orkide" de yetiştiriliyor. Bu da hem tarımsal çeşitliliği artırıyor hem de bölge ekonomisine katkıda bulunuyor.

Kızılcahamam Belediye Başkanı Süleyman Acar, ilçenin tarım ve turizm alanında gelişmesi için tüm çabayı gösterdiğini dile getirdi.

KIZILCAHAMAM'DA ÇİLEK DE ÜRETİLİYOR

Acar, Kızılcahamam Millet Bahçesinin ilçe halkının önemli yaşam alanlarından biri haline geldiğini söyledi.

Başkan Acar, Kızılcahamam'da çilek yetiştirildiğinden de söz ederek, "Meyve tadı ve aroması yüksek ‘Albion’ cinsi çilek üretiyoruz. İlçemizin bereketli topraklarında yetişen bu lezzetli çilekler, tarımda yenilikçi adımlarımızın bir meyvesi" dedi.

Kızılcahamam hem kaplıca turizmi hem de üretilen tarım ürünleriyle dikkat çeken ilçelerden biri oldu.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Ankara Haberleri