Kızılcahamamlı muhtar adayından duygulandıran hareket!

Kızılcahamam ilçesindeki Yenice Mahallesi Muhtar Adayı Aydın Soylu, kış aylarında zor günler geçiren esnafa destek olmak amacıyla iş yerlerini açmadan önce kapılarına siftah parası ve hayırlı işler dilekleri içeren mesajlar bıraktı

Yenice Mahallesi Muhtar Adayı Aydın Soylu, esnafı desteklemek amacıyla iş yerlerini açmadan önce kapılarına siftah parası ve hayırlı işler dilekleri içeren mesajlar bıraktı. Sabah namazını takiben bu geleneksel adımı atan Soylu, esnafın yanlarında olduklarını vurgulayarak, "Siftah bizden, bereketi Allah'tan olsun. Geleneğimizde unutulmaya yüz tutmuş 'siftah parası' adlı değeri siz değerli esnafımızla devam ettireceğiz" dedi.

BU GELENEK YENİ NESİLLERE AKTARILMALI

Aydın Soylu, esnafa dağıttığı mektupta, "Rabbim hakkınızda en hayırlısını, en güzelini nasip etsin inşallah. Hayırlı cumalar. Siftah bizden, bereketi Allah'tan. Hayırlı işleriniz olsun. Saygılarımla" ifadelerini kullandı. Kızılcahamam esnafı, Sabah dükkanlarını açtıklarında karşılaştıkları bu davranışın duygulandırıcı olduğunu belirterek, bu geleneğin yeni nesillere aktarılması gerektiğini vurguladı.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Ankara Haberleri