Kore'nin en iyi şefleri Başkent'te hünerlerini sergileyecek

Ankara, Kore mutfağının en özgün lezzetlerini keşfetmeye hazırlanıyor. 6-9 Kasım 2024 tarihleri ​​arasında Ankara HiltonSA ve Kore Cumhuriyeti Büyükelçiliğinin ortaklaşa düzenlendiği "Kore Yemekleri Haftası" etkinliği Başkentlilerle buluşacak.

HABER: GÜNSU ÖZMEN

6-9 Kasım tarihleri ​​arasında düzenlenecek olan Kore Yemekleri Haftası'nda, Kore'nin en ünlü şefleri Kimchi, Janchiguksu, Galbijim, Japchae ve Tteokbokki gibi 40'tan fazla lezzetle Başkentlileri buluşturacak.

Kore mutfağını sadece bir yemek kültürü değil, bir “kültürel içerik” olarak ödüllendiren Kore Kültür Merkezi Genel Müdürü Seung-cheol Jeon, bu özel etkinlikle Kore'nin kültürel değerlerinin Başkentlilere tanıtılacağını belirtti.

Kore'den özel olarak gelen iki ünlü şef, Kimchi, Janchiguksu, Galbijim, Japchae ve Tteokbokki gibi 40'tan fazla Kore yemeğini Ankaralı misafirlerine sunacak.

Kore mutfağının sadece geleneksel ürünler olmadığını, aynı zamanda bir kültürel içerik olduğunu vurgulayan Kore Kültür Merkezi Genel Müdürü Seung-cheol Jeon, “Kore mutfağı artık Kore kültürünün lideri haline geldi. K-pop, K-dizi ve K-film gibi içeriklerin uluslararası başarısı ile Kore mutfağı da tüm dünyada ilgi çekmeye başladı. Medyada popüler hale gelen Jjapaguri, Kore usulü tavuk, acı ramen, Kimchi ve Mandu gibi yemekler Kore'nin kültürel içerikleri arasında yer alıyor." ifadelerini kullandı.

"ANKARA'DA KORE YEMEKLERİNE İLGİ ARTTI"

Etkinlikle ilgili açıklama yapan Ankara HiltonSA Genel Müdürü Cemal Hoşgül ise, "Ankara'da Kore yemeklerine olan talebin arttığını gözlemledik ve bu talebi karşılamak amacıyla Kore Cumhuriyeti Büyükelçiliği ile iş birliği yoluyla bu özel haftayı düzenledik. Koreli şefleri ağırlamaktan ve Ankaralılara Kore mutfağının en özgün tatlarını sunmaktan büyük bir onur duyuyoruz." dedi.

Her akşam 18:30 ile 22:30 saatleri arasında açık büfe olarak düzenlenen bu gastronomi etkinliği, Kore mutfağının geleneksel lezzetleri Kore'nin özel baharat ve malzemeleriyle sunuluyor. Etkinliğe katılım kişi başı bin 750 TL olarak belirlendi. Bu benzersiz Kore mutfağı deneyimi yaşamak isteyenler için erken rezervasyon öneriliyor.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Ankara Haberleri