Korkutreis Mahallesi Muhtarı Hülya Altun mahalle sorunlarını anlattı

Korkutreis Mahallesi’nin 2009 yılından bu yana muhtarlığını sürdüren Hülya Altun, mahallesindeki sorunları ve çözüm arayışlarını detaylı bir şekilde anadolugazete.com.tr ile paylaştı.

ÖZEL HABER: GÜNSU ÖZMEN

Korkutreis Mahallesi’nin 2009 yılından bu yana muhtarlığını sürdüren Hülya Altun, Çankaya’da adliyeye yakın olan mahallede, avukatlar, mali müşavirler, inşaat firmaları ve esnafların yoğunlukta olduğunu belirtti. Mahallede yaşayan sakinlerin sayısının her geçen yıl azaldığını, ancak iş yerlerinin arttığını dile getiren Altun, mahalledeki ikamet eden nüfusun bin 250, seçmen sayısının ise 785 olduğunu ifade etti. Altun, “Eskiden 4 binlerde olan nüfus, iş yerlerinin çoğalmasıyla birlikte azaldı” diyerek bölgedeki değişime dikkat çekti.

ALTYAPI SORUNLARI ÇÖZÜM BEKLİYOR

Altun’un en çok mücadele verdiği konuların başında, mahalledeki altyapı sorunları geliyor. Korkutreis Mahallesi’nin altyapısının çok eski olduğunu vurgulayan Altun, 80-90 yıllık mahallede kanalizasyon borularının küçük çaplı olduğunu ve yağmur suyu giderlerinin yetersiz kaldığını belirtti. Yağmur yağdığında medikal ürün depolarının bulunduğu alt katların su bastığını söyleyen Altun, yıllardır Büyükşehir Belediyesi’ne sunduğu altyapı talebinin bir türlü çözüme kavuşturulamadığını ifade etti. Altun, “Belediyeye sürekli olarak durum videoları atıyorum, ancak yıllardır bir çözüm bulunamadı. Birçok firma altyapının çok eski olması nedeniyle bölgeye girmeye çekiniyor. Ankara Büyükşehir Belediyesine verdiğim dosyalar artık klasör oldu” dedi.

TEMİZLİK VE ÇÖP DURUMU

Mahallenin temizlik sorunlarına da değinen Altun, Çankaya ve Büyükşehir belediyeleriyle düzenli olarak iletişim halinde olduklarını belirtti. Altun, “Muhtarın yırtıcı ve mücadeleci olması gerekiyor. Her mahallenin temizlikten sorumlu şefleri var ve sorun olduğunda hemen ilgileniyorlar. Ancak bazen unutulabiliyor, bu yüzden ben de mahalledeki eksikleri bildiriyorum” dedi. Temizlik konusunda Çankaya Belediyesi ile iyi bir işbirliği içinde olduklarını ve mahallede çöp kovalarının düzenli olarak temizlendiğini ekledi.

YEŞİL ALAN EKSİKLİĞİ VE PARK SORUNLARI

Mahalledeki park düzenlemeleri konusunda da açıklamalar yapan Altun, Çankaya Belediyesi’nden peyzaj çalışmaları konusunda destek beklediğini, ancak taleplerinin son iki dönemdir karşılanmadığını ifade etti. Mahalledeki çocuk parkının bakımının zamanında yapılmadığını belirten Altun, “Çiçek dikilmesi gereken yerlere belediye sadece saksı getirip bırakıyor. Ancak çevre düzenlemesi yapılmıyor. Parkımız çimenlerden, çiçeklerden yoksun. Bu durumu defalarca dile getirmeme rağmen yeterince dikkate alınmıyor” dedi.

ÇANKAYA BELEDİYESİ’NE HEM TEŞEKKÜR HEM SİTEM

Hülya Altun, birçok sorunla mücadele etmesine rağmen Çankaya Belediyesi’nin sorunları çözme konusundaki çabalarını takdir ettiğini dile getirdi. Belediyenin asfalt, kaldırım çalışmaları ve park oyuncaklarının tamiratı gibi konularda hızlı bir şekilde aksiyon aldığını belirten Altun, “Çankaya Belediyesi ile iyi bir iletişimimiz var. Muhtar olarak bildirdiğimiz sorunlara karşı duyarlılar, ancak eksik kaldıkları noktalar da var. Örneğin, mahalledeki yeşil alan düzenlemeleri ve çiçeklendirme gibi konularda daha fazla özen gösterilmesini istiyoruz” dedi.

Korkutreis Mahallesi Muhtarı olarak 15 yıldır görevini büyük bir özveriyle sürdüren Hülya Altun, mahalle sakinlerinin taleplerini yerine getirmeye ve bölgenin eksiklerini gidermeye çalışıyor.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Ankara Haberleri