ÖZEL HABER: BÜŞRA SAĞLAM
Köşk Mahallesi Muhtarı Şengül Pekacar, muhtarlıktan önce milletvekilliğine soyunduğunu fakat o zamanın şartlarından dolayı, muhtar olmaya karar verdiğini söyledi. Muhtar olmadan öncede insanlara hizmette bulunduğunu bildiren Pekacar, muhtarlık göreviyle birlikte daha geniş kitlelere ulaşabildiğini ifade ederek, “Mahallemizde veya başka mahallerde ihtiyaç sahiplerine öksüz ve yetimlere; gıda, kıyafet ve kişisel ihtiyaçlar konusunda elimizden ne gelirse yardımcı olmaya çalıştık. Bizim amacımız vatandaşa hizmet etmektir.” dedi.
ASKIDA KİTAP UYGULAMASINI HAYATA GEÇİRDİK
Sosyal faaliyetler ve yardımlaşma konusunda aktif olarak çalıştıklarına işaret eden Şengül Pekacar, “Çocuklarımıza kitap okuma, şarkı söyleme ve satranç yarışması yaptık. Elbette kazanana ödüllerde verildi. Ayrıca kitaplara ulaşamayan çocuklar için ‘Askıda Kitap’ uygulamasını hayata geçirdik.” diye konuştu.
DEPREMZEDE ÇOCUKLARA DESTEK VERDİK
Geçtiğimiz sene meydana gelen Kahramanmaraş merkezli depremde Ankara’ya gelen depremzedeler için birçok yardımlarda bulunduğunu söyleyen Pekacar, sözlerini şu şekilde sürdürdü: “Tüm özel günlerde çocuklara güzel anlar yaşatmaya çalıştık. Hem Ankara’yı tanıttık hem de gezdirdik. Elimizden geldiğince depremzede ailelerini en güzel şekilde misafir ettik. Biz sadece kendi mahallemiz için değil başka mahalleden gelenlere de yardımcı olmaya çalışıyoruz.”
EĞİTİM VE DESTEK PROJELERİ YOLDA
Şengül Pekacar, vatanına, bayrağına ve değerlerine sahip çıkan, Avrupa'ya özenen değil, Avrupa'ya örnek olan, geleceğin aydın bireylerini yetiştirmeyi hedeflediklerini belirtti. Yapacakları projelere değinen Pekacar, “Topluma yararlı, araştırmacı ve yetenekli bireylerin gelişmesi için sürdürülebilir eğitim, kütüphane, etüt merkezi, kreş, bilim, sanat, tiyatro, spor, müzik, gezi gibi alanlarda faaliyet gösteren bir merkez oluşturmayı amaçlıyoruz. Ayrıca, hanımlar lokali açarak hanım kardeşlerimize ve emekli büyüklerimize ekonomik destek sağlamayı, iş istihdamı yaratmayı ve İŞKUR ile anlaşmalar yaparak sigortalı istihdam olanakları sunmayı planlıyoruz.” diye aktardı.
Bu merkezde toplantı salonlarının olacağını ve her gün farklı konularda seminer programlarının düzenleneceğini dile getiren muhtar Pekacar, “Sağlık, emniyet, afet bilinci, bağımlılıkla mücadele ve eğitim gibi alanlarda seminer programlarını düzenlemeyi hedefliyoruz.” dedi.
Pekacar, Köşk Mahallesi'nin en çok ihtiyaç duyduğu hizmetlerin başında aile terapisinin geldiğini dikkat çekerek, muhtar olarak birçok ailenin sorunlarını çözmeye çalıştıklarını ancak bazen yetersiz kalabildiklerini ifade etti.
‘İLK DÖNEMDE YARIŞMADIK SAVAŞTIK’
Başörtülü olduğundan dolayı toplum içinde sözlü eylemlere maruz kaldığını söyleyen Pekacar, kadın muhtar olmanın zorluklarını şu şekilde anlattı: “Kadın olarak başörtümüze yapılan davranış tamamen saygısızlıktır. Muhtarlık seçimlerinde çok zorluklar yaşadık. Benim gibi muhtarlığa adaylığını koymuş üç arkadaşım daha vardı. Onları, lafla ve tacizle yollarından geri çevirttiler ama beni asla yıkamadılar. Çünkü ben pes etmedim. Ben buna ‘ilk dönemde yarışmadık savaştık’ diyorum.”