Kuğulu Park'ın yavru kuğuları artık büyüdü!

Ankara’nın Çankaya ilçesinde bulunan ve Başkentlilerin sıkça ziyaret ettiği Kuğulu Park, bayram tatilinde de yoğun ilgi gördü. Parkın en yeni sakinleri olan siyah kuğu yavruları, 8 Mart'ta dünyaya geldiklerinden bu yana 3,5 ayda hızla büyüyerek ziyaretçilerin neşe kaynağı oldu.

Kuğulu Park’ta 8 Mart'ta doğan 5 siyah kuğu yavrusu, kısa sürede ziyaretçilerin ilgi odağı haline geldi. 3,5 aylık süreçte büyüyen yavru kuğular, parkın diğer sakinleri olan ördek, kaz ve çeşitli kuşlarla birlikte parktaki yerlerini aldı. Özellikle çocuklar, kuğulara büyük ilgi gösteriyor. Bayram tatilini Ankara’da geçiren vatandaşlar da Kuğulu Park’ı ziyaret ederek bu sevimli kuğuları görme fırsatı buldu.

''BAYAĞI BÜYÜMÜŞLER''

Tatilde başka bir yere gitmediklerini belirten Ankaralı Hasret Atlı, “Bayram tatilinde bir yere gitmedik. Zaten doğma büyüme Ankaralıyız. Çocukları Kuğulu Park'a getirip burada gezdirmeyi tercih ettik. Daha önce yavru kuğuları görmüştük zaten bayağı da büyümüşler. Güzel, seviyoruz biz keyif alıyoruz Ankara'dan. Kuğulu Park zaten bizim için vazgeçilmezlerden biri. Çocuklarım çok keyif alıyor.” sözleriyle duygularını ifade etti.

Gençliğini Başkent'te geçiren 81 yaşındaki İzzet Tosun ise nostalji yaşamak için Kuğulu Park’a geldiğini belirtti. Tosun, “Çocukluğum hep Kızılay'da geçti. Çocukken biz orada çalışırdık. Buraya parka gelirdik. İnsanlar buraya geliyorlar, dolaşıyorlar, geziyorlar, stres atıyorlar. Son zamanlarda buralar emekli kesim daha çok gelmeye başladı. İnsanlar çok uzaklara gitmeden buralarda stres atıyorlar.” dedi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Ankara Haberleri