Kültür Bakanlığından sanat dolu bir festival!

Ankara Kültür Yolu Festivali Ankara’nın birçok noktasında etkinlikleriyle devam ediyor. Bu kapsamda gerçekleştirilen Art Meydanı programı da Ankara’nın Ulus semtinde sanatseverlerle buluşuyor.

ÖZEL HABER: BÜŞRA SAĞLAM

Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından düzenlenen Ankara Kültür Yolu Festivali, Ankara’nın farklı bölgelerinde festival sevenlerle buluşmaya devam ediyor.

Ankara'nın Ulus semtinde düzenlenen Art Meydanı programı, sanatseverleri bir araya getirerek keyifli anlar yaşatıyor.

Etkinlik, ressamların yapmış olduğu eserleri ve canlı performanslarıyla izleyicilere görsel bir şölen sunuyor. Katılımcılar, sanatın farklı dallarını keşfederek kültürel birikimlerini zenginleştiriyor.

SANATLA HALK İÇ İÇE

Sanatla ve halkla iç içe olmanın çok güzel bir duygu olduğunu söyleyen Ressam / Sanat Eğitimcisi Fehnur İpek, “Kültür Bakanlığının böyle bir şey yapması hem sanatçılar adına hem de toplum adına çok güzel bir şey. Bizler de bu resimleri yaparak halkın, sanatçılar gibi dünyaya ve hayata bakış açılarını farklı olarak görmelerini istiyoruz. Atatürk’ün de dediği gibi ‘sanatsız bir toplumun atardamarlarından birisi kopmuş gibidir’. O yüzden biz halkı, sanatla iç içe tutmak istiyoruz.” dedi.

HALK BU ETKİNLİKLE SANATA DOYACAK

Festival boyunca halkı yaptıkları resimlerle buluşturacaklarını belirten İpek, şunları kaydetti:

“Kültür Bakanlığının düzenlediği Ankara Kültür Yolu Festivali’nde resimler yapıyoruz. Burada 10 tane ressam aynı zamanda üniversite hocalarımız bulunuyor. Yapılan resimler Kültür Bakanlığının uygun gördüğü güzel sanatlar liseleri ya da müzelere asılacak. Festival boyunca burada olup halkımıza eserlerimizi göstereceğiz. Ayrıca vatandaşlar bu tür etkinlikleri istiyor.”

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Ankara Haberleri