"Kültür Yolu Festivali konserleri Ankara Kalesi'nde olmalı"

Ankara'nın tarihi ve turistik noktalarından Ankara Kalesi, yaz sezonunu durgun geçirdi.

ÖZEL HABER: AYBALA ALMİNA MELEK

Başkent Ankara’nın tarihi ve turistik mekânlarından biri olan Ankara Kalesi, bu yaz beklenen ilgiyi görmedi. Kale’de işletmecilik yapan genç esnaf Bahadır Yılmaz, geçtiğimiz yıllara kıyasla ziyaretçi sayısında önemli bir düşüş yaşandığını belirterek, "Kültür Yolu Festivali kapsamındaki konserler Kale'de yapılmalı." ifadelerini kullandı.

Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından düzenlenen Ankara Kültür Yolu Festivali kapsamında ilk Kale'ye kurulan sahnelerin ziyaretçi sayısını artırdığını ifade eden Yılmaz, konser alanlarının Başkent Millet Bahçesi gibi farklı noktalara taşınmasının sayıyı tekrardan düşürdüğünü kaydetti.

"POTANSİYEL ZİYARETÇİ SAYISI DÜŞÜYOR"

Yılmaz, "Yaz sakin geçti. 2 sene önceki yaz çok daha kalabalıktı. Kültür Yolu Festivali’nin ilk etkinliklerinde Kale ziyaretçiyle dolup taşmıştı. Hatta bugün akşam saat 20'den önce kapatıp giden esnaf gecelere kadar açık kalmıştı. O sene çok güzeldi. Kültür Yolu Festivali’nin diğer yıllardaki etkinlikleri Kale'yi bir daha o şekilde canlandırmadı. Öyle ki potansiyel ziyaretçi sayısı da düşüyor. Çünkü, insanlar festival etkinliklerinin olduğu yerlere gidiyor." dedi.

"KALE'DE DAHA FAZLA ŞENLİK OLMALI"

Esnaf olarak kalede daha fazla etkinlik, festival ve konser düzenlenmesini talep ettiklerini belirten Yılmaz, Ankara Kalesi’nin günden güne ilgi kaybettiğine dikkat çekti. Yılmaz, "Kale'ye gençleri çekecek etkinlikler gerekiyor. Konserler bu yüzden çok önemli. Ankara Kalesi'ne tekrardan sahne kurulmalı." diye konuştu.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Ankara Haberleri