Kurban Bayramı öncesi AŞTİ'de güvenlik önlemleri artırıldı!

Ankara Büyükşehir Belediyesi, Kurban Bayramı tatili süresince artacak yolcu yoğunluğu nedeniyle AŞTİ'de (Ankara Şehirlerarası Terminal İşletmesi) güvenliği sağlamak için kapsamlı önlemler aldı.

AŞTİ'de dokuz gün sürecek bayram tatili boyunca 1 milyonun üzerinde yolcu giriş çıkışı beklenirken, yolcuların güvenli ve huzurlu bir şekilde seyahat edebilmeleri amacıyla çeşitli tedbirler hayata geçirildi.

YÜKSEK YOLCU SİRKÜLASYONU BEKLENİYOR

Ankara Büyükşehir Belediyesi'ne bağlı BUGSAŞ Genel Müdürü Vecihi Halil İyigün, Ramazan Bayramı'nda 800 bin yolcu sirkülasyonu yaşandığını belirterek, Kurban Bayramı'nda bu sayının 1 milyonun üzerine çıkmasını beklediklerini ifade etti. İyigün, "Bayram tatilinin uzun olması ve okulların da kapalı olması nedeniyle yolcu sirkülasyonunun rekor seviyelerde olacağını öngörüyoruz," dedi.

GÜVENLİK VE HİZMET ÖNLEMLERİ

AŞTİ'de güvenliğin sağlanması amacıyla, 250 güvenlik görevlisi, 50 temizlik görevlisi ve 20 otomasyon ekibi olmak üzere toplam 320 BUGSAŞ personeli, bayram süresince 7/24 vardiyalı olarak çalışacak. Güvenlik önlemleri kapsamında yaklaşık 980 kamera ile terminal kesintisiz bir şekilde izlenecek.

DEDEKTÖR KÖPEKLERLE ARAMA VE DENETİM

Ankara İl Emniyet Müdürlüğü ile iş birliği içerisinde, dedektör köpeklerin de katılımıyla, giriş-çıkış yapan otobüsler, yolcu valizleri, kargo firmalarının depoları ve emanet ofislerinin depo sahalarında sürekli aramalar gerçekleştirilecek. Bu denetimlerle güvenliğin en üst düzeyde tutulması hedefleniyor.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Ankara Haberleri