Kuruyemiş fiyatlarında rekor artış

Ankara'da kuruyemişçi Mahmut Uygur, bu yıl kuruyemiş fiyatlarında rekor artış yaşandığını söyledi. Uygur, hava muhalefeti ve stokçuluğun fiyatları artırdığını belirtti.

ÖZEL HABER: SÜMER TAŞKIRAN

Yıllardır Ankara’da Kuruyemişçilik mesleğini sürdüren Mahmut Uygur, bu yıl kuruyemiş fiyatlar artışına dikkat çekerek şu ifadelere yer verdi: "Hava muhalefeti dolayısıyla ürünler bu sene sıkıntılı çıkıyor. Fiyatların yükselmesindeki tek sebep bu değil, aynı zamanda Türkiye’de her üründe ciddi anlamda stoklama olayı var.”

TÜRKİYE’DE HER ÜRÜNDE STOKÇULUK VAR

Ankara Aydınlıkevler Semt Pazarı’na standı olan ve 20 yıldır kuruyemişçilik yapan Uygur, hava muhalefeti nedeniyle bu yıl kuruyemiş ürünlerinin az çıktığını belirterek, "Ürünler az çıktığı için fiyatlar da arttı. Fiyatların yükselmesindeki tek sebep bu değil. Aynı zamanda Türkiye’de her üründe ciddi anlamda stoklama olayı var. Büyük firmalar, ürünleri stoklayarak fiyatları yükseltiyor. Bu nedenle de vatandaş ucuz yiyeceğe erişemiyor" diye konuştu.

ÜLKEMİZE KATKI SAĞLAMAK İSTİYORSAK STOKÇULUK YAPMAYALIM

Uygur, stoklamanın önüne geçilmesi gerektiğini belirterek, "Stoklamanın önüne geçmek lazım. Büyük firmaların elinde her şey. Fiyatları onlar belirliyor. Bir kişinin insiyatifinde olmazsa herkes faydalanacak. Örneğin bir kişi Gimat’a mal getiriyor. Bütün dükkanlara bu gelen malı Gimat dağıtıyor onun dışında kimse alamıyor. Bu nedenle de fiyatlar her yerde aynı oluyor. Köylüye de, dükkana da, markete de gitsen fiyatlar her yerde aynı. Ucuz alma imkanı yok. Bu sadece kuruyemiş için değil, her konuda böyle. Örneğin şu tezgahta gördüğünüz incirin kilosu 400₺. Vatandaş bunu nasıl alsın? Ülkemize katkıda bulunmak, vatandaşımızın yararını ve cebini düşünmek istiyorsak, bu anlamsız stokçuluğun önüne geçmek zorundayız. Yoksa vatandaş ucuz ürüne erişemeyecek ve böyle fahiş fiyatlar olmaya devam edecek” ifadelerini kullandı.

Uygur, bu yıl kış aylarının da zor geçeceğini belirterek, "Bu sene kış zor geçecek. Serüven başlıyor" dedi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Ankara Haberleri