“Kuyu-31” operasyonlarında 30 şüpheli yakalandı

Manisa ve Yozgat merkezli olarak düzenlenen "Kuyu-31" operasyonlarında iki ayrı organize suç örgütüne yönelik geniş çaplı bir operasyon gerçekleştirildi.

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya'nın açıklamalarına göre, operasyonlar Manisa'da Doğan Gezekli ve Yozgat'ta cezaevinde bulunan Ahmet Doğan'ın liderlik ettiği suç örgütlerine karşı yapıldı.

Bu kapsamda, Trabzon, Tekirdağ, Hatay gibi illeri de kapsayan operasyonlarda 30 şüpheli yakalandı. Şüpheliler, çeşitli suçlardan sorumlu tutuluyor. İddialar arasında eğlence mekanlarını tehdit ve zor kullanarak ele geçirme girişimi, esnafın iş yerlerine saldırı düzenleme, mağdurlara zorla senet imzalatma, silah ticareti, organize suç örgütü kurma, silahla kasten yaralama, vergi usulsüzlüğü, insanları zorla alıkoyma, yağma, tefecilik, şantaj ve tehdit gibi ağır suçlar yer alıyor.

Operasyonlar sırasında güvenlik güçleri tarafından 8 ruhsatsız tabanca, 4 ruhsatsız tüfek, 7 kesici alet, uyuşturucu maddeler, çek ve senetler ele geçirildi. Şüpheliler hakkında soruşturma başlatılmış durumda.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Ankara Haberleri