Macaristan’ın geleneksel zenginlikleri Ankaralılarla buluştu

Ankara, bu yılki Kültür Yolu Festivali kapsamında, Macaristan kültürüne ev sahipliği yapıyor. Macaristan’ın zengin kültürel mirasını tanıtmayı amaçlayan bu festivalde; halk müziği, dans gösterileri, geleneksel el sanatları ve Macar mutfağına özgü lezzetlerle Ankaralılara farklı bir kültür deneyimi sunuyor.

ÖZEL HABER: BÜŞRA SAĞLAM

Ankara’da kültürel etkinliklere yönelik festivaller hız kesmeden devam ediyor. Kültür Yolu Festivali’nin bir sonraki durağı olan Macaristan etkinliği herkesin dikkatini çekiyor. Çocuklardan yetişkinlere herkesin katılımıyla gerçekleşen festival, zengin Macar kültürünü Ankaralılara tanıtarak onlara keyifli anlar yaşatıyor.

MACAR GRUBUN GÖSTERİSİNİ İZLEYENLER HAYRAN KALDI

Geleneksel halk oyunlarını sergileyen Macar grup, ritmik ve enerjik performanslarıyla adeta izleyicileri büyüledi. Performans, geleneksel müziği ve dinamik hareketleriyle dikkat çekti. Ayrıca sahne sonunda çocuklar Macar grubuna hediyeler sunduktan sonra fotoğraf çekinerek anı ölümsüzleştirdi.

“ÇAĞDAŞ SANAT YENİDEN YORUMLANDI”

Çağın dijital problemlerin bir araya gelmesiyle beraber bu serginin oluştuğunu söyleyen Rehber Oğulcan Ersöz, “Yazılım dil bilgisi ve iç güdüsünün olması sebebiyle klasik yöntem reddediliyor. Onun yerine modernizm ve çağdaş sanatın yeniden yorumlanması hem de çağımızdaki dijital problemlerin bir araya gelmesi bu serginin temelini oluşturuyor.” dedi.

Sergide farklı kompozisyon örneklerinin olduğunu bildiren Ersöz, şunları kaydetti:

“İllüzyon sanatını farklı anlamlarda görüyoruz. Hem plastik sanatlar hem de resim sanatından kompozisyonlar yer alıyor. Ayrıca buradaki eserlerin çoğu Macaristan Merkez Bankası koleksiyonuna dahil. Ankaralı sanatseverleri bekliyoruz.”

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Ankara Haberleri