Mamak Belediyesi çevre illerdeki yangınlara destek veriyor

Mamak Belediyesi, çevre illerdeki yangınlarla mücadeleye destek vermeye devam ediyor. 19 Ağustos akşamı Çankırı’nın Ilgaz ilçesi Keseköy kırsalında başlayan yangına müdahaleler sürerken, Mamak Belediyesi su tankerleri ve personeliyle çalışmalara katıldı.

Türkiye'nin farklı bölgelerinde çıkan orman yangınlarına bir yenisi de Çankırı'nın Ilgaz ilçesi Keseköy kırsalında eklendi. 19 Ağustos’ta başlayan yangına hem havadan hem karadan müdahale ediliyor. AFAD (Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı) 4 araç ve 11 personel, Orman İşletme Müdürlüğü 8 araç ve 17 personel, Jandarma 15 araç ve 55 personel ile söndürme çalışmalarına katılırken, sivil toplum kuruluşları ve belediyelerden gelen destek ekipleri de çalışmalara destek veriyor. Toplamda 2 helikopter, 102 araç ve 267 personel yangını kontrol altına almak için seferber olmuş durumda. Bu kapsamda Mamak Belediyesi de su tankeri ve personel desteği sağlayarak yangınla mücadeleye katıldı.

Çankırı'nın Ilgaz ilçesinde üç gündür devam eden yangınla mücadele sürüyor. Yangından etkilenen Yukarı Meydan, Aşağı Meydan, Yukarıdere ve Aşağıdere köylerinde yaşayan 112 vatandaş ile 126 hayvan, tedbir amaçlı tahliye edildi. Çankırı İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü, tahliye edilen vatandaşları güvenli konaklama alanlarına yönlendirerek yangın tamamen kontrol altına alınana kadar güvenlik ve barınma ihtiyaçlarını karşılıyor.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Ankara Haberleri